ELTA

Finansų ministrės ir Amerikos prekybos rūmų vadovų susitikime – prioritetas tvirtam bendradarbiavimui ir investiciniam potencialui

2021-02-11
12:25
Skaistė
Prekyba
Rūmai

Ketvirtadienį Finansų ministrė Gintarė Skaistė dalyvavo nuotoliniame susitikime su Jungtinių Amerikos Valstijų prekybos rūmų Lietuvoje atstovais.
Susitikimo metu finansų ministrė G. Skaistė su Amerikos prekybos rūmų atstovais pasidžiaugė artimu bendradarbiavimu, grįstu bendromis vertybėmis ir strategine partneryste, kartu pažymėdama, jog galimas potencialas dar pilnai neišnaudotas.
„Mūsų prioritetas – tvirtas Jungtinių Amerikos Valstijų ir Lietuvos ekonominis bendradarbiavimas, jo tąsa ir plėtra, ypač šiais sunkiais laikais. Lietuvos ir JAV ekonominis potencialas tikrai nėra iki galo išnaudotas – yra daug vietos tolesnei dvišalės prekybos plėtrai ir ypač investicijoms. Nepaisant iššūkių ir netikrumo, ši pandemijos sukelta pasaulinė krizė taip pat yra ir galimybė produktyvioms investicijoms, kurios prisidėtų prie ekonomikos atsigavimo. Todėl labai vertiname Amerikos prekybos rūmų pastangas skatinti prekybą ir investicijas tarp mūsų šalių“, – teigė finansų ministrė G. Skaistė.
Bendrame virtualiame susitikime bene didžiausias dėmesys buvo skirtas COVID-19 pandemijos padarinių ekonomikai vertinimui ir kovos su pandemija priemonėms aptarti.
„Šioje sudėtingoje situacijoje galime pasidžiaugti, jog Lietuva patyrė vieną švelniausių ekonomikos nuosmukių Europos Sąjungoje 2020 m. ir nors epidemiologinė situacija išlieka sudėtinga, tikimės, jog jau artimiausiu metu pasieksime ekonomikos atsigavimą“, – sakė finansų ministrė.
Diskusijos metu G. Skaistė aptarė valstybės 2021 m. biudžetą ir pristatė Vyriausybės prioritetus, susijusius su Finansų ministerija – Lietuvos transformacija į inovatyvesnę, aukštos pridėtinės vertės ekonomiką, siekiant ilgalaikio tvaraus augimo ir visų socialinių grupių gerovės; stabilios, nuspėjamos, socialiai teisingos ir augimą skatinančios mokesčių sistemos užtikrinimas, siekiant palankių investavimo sąlygų ir mažinant mokesčių vengimą.
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis