ELTA

Finansų ministrės G. Skaistės ir Izraelio ambasadoriaus susitikime – glaudaus dvišalio ekonominio bendradarbiavimo perspektyvos

2021-02-12
15:33
Skaistė
Ambasadorius
Izraelis

    Penktadienį finansų ministrė Gintarė Skaistė dalyvavo nuotoliniame susitikime su Izraelio ambasadoriumi Lietuvoje Yossef Levy ir aptarė aktualius dvišalio bendradarbiavimo klausimus bei priemones kovoje su pandemija.
    „Dvišalis Lietuvos ir Izraelio dialogas mums ypač svarbus, ne tik ekonomiškai, tačiau ir istoriškai, todėl matome plačias galimybes bendradarbiauti su Izraeliu, kuris, be kita ko, yra pasaulinis lyderis aukštųjų technologijų ir mokslinių tyrimų srityse“, – teigė finansų ministrė Gintarė Skaistė.
    Finansų ministrė ambasadoriui Yossef Levy susitikimo metu pristatė XVIII-osios Vyriausybės prioritetus, susijusius su Finansų ministerija bei pasidžiaugė, jog Lietuva ekonominius išbandymus, lyginant su kitomis Europos Sąjungos šalimis, atlaikė bene sėkmingiausiai.
    Pokalbyje taip pat daug dėmesio skirta pandemijai ir karantino priemonėms. G. Skaistė pabrėžė, kad šiuo metu situaciją Lietuvoje pavyko stabilizuoti, o svarbiausias uždavinys – visuomenės vakcinavimas. Tuo pačiu G.Skaistė domėjosi ir sėkmingu vakcinavimo procesu Izraelyje.
    Diskusijos metu G. Skaistė ambasadorių supažindino su Lietuvos šiuo metu rengiamu 2,225 mlrd. eurų vertės nacionaliniu Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės plano projektu (angl. – Recovery and Resilience Facility – RRF), kuris taps vienu iš finansinių šaltinių, įgyvendinant ne tik Vyriausybės priemonių planą, bet ir 2021-2030 m. Nacionalinį pažangos planą.
    Finansų ministrė pabrėžė Lietuvos ir Izraelio dvišalio ekonominio bendradarbiavimą svarbą bei pagyrė Izraelį, jog šis tebėra pasaulinis lyderis aukštųjų technologijų ir mokslinių tyrimų srityse. Todėl viena iš galimų ekonominio bendradarbiavimo sričių yra finansinės technologijos.
    G. Skaistė pasidžiaugė, jog Izraelio „fintech“ kompanijos, tokios kaip „Blender“, „Simplex“, „Nayax“, „Wallter“ įsigijo europines licencijas Lietuvoje ir atidarė biurus Vilniuje.
    Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
    Dalintis