ELTA

E. Gentvilas: VRK sprendimus priima ir nebeveikiančios partijos atstovas

2021-02-17
09:11

LIETUVOS RESPUBLIKOS SEIMO
LIBERALŲ SĄJŪDŽIO FRAKCIJA
Gedimino pr. 53, LT-01109 Vilnius   Tel. (8~5) 239 63 51    Faksas (8~5) 239 63 48
Pranešimas žiniasklaidai                                                                                                                                      2021 02 17

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) savo sudėtyje turi jau nebeveikiančios Tvarkos ir teisingumo partijos (TPP) atstovą Egidijų Viskontą. Pagal galiojančią tvarką, savo narius į VRK deleguoja Lietuvos teisininkų draugija, teisingumo ministras, prezidentas ir politinės partijos, kurios Seimo rinkimuose perkopė 5 proc. rinkimų kartelę. TPP į šį sąrašą nepatenka.
„Mes turime įdomią situaciją: VRK nariu jau ketvirtą mėnesį yra asmuo, kuris joje negalėtų būti bent dėl dviejų priežasčių. Pirma – jį delegavusi partija yra nebeveikianti, vyksta jos išregistravimo procedūra. Antra – ši partija net nedalyvavo Seimo rinkimuose. Juokais galima sakyti, jog buvęs TPP pirmininkas R. Žemaitaitis galia prilygsta prezidentui ar teisingumo ministrui, nes VRK komisijoje turi savo atstovą. Prabangu“, – pastebi Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas.
Parlamentaras stebisi, kodėl VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė po rinkimų nesiėmė iniciatyvos šiam klausimui spręsti. Pasak E. Gentvilo, nors situacija gana išskirtinė, tai nereiškia, kad VRK vadovė turi tiek laiko ignoruoti problemą.
„Kyla natūralus klausimas – kiek verti VRK sprendimai, kuriuos priima ne pagal taisykles komisijoje esantys žmonės? Po naujo Seimo priesaikos praėjo pakankamai daug laiko, todėl pirmininkė L. Matjošaitytė savo aplaidumu visą VRK įstūmė į gana keblią situaciją. Tiek teisiniu, tiek reputaciniu požiūriu“, – sakė liberalas E. Gentvilas.


Kontaktinis asmuo:

Eugenijus Gentvilas
LR Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas
Nepriklausomybės akto signataras
Tel. +3706 984 2794, el. p. eugenijus.gentvilas@lrs.lt
 
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis