ELTA

Finansų ministrės G. Skaistės ir Italijos ambasadoriaus susitikime – ekonomikos gaivinimo klausimai

2021-02-18
17:36
2021 02 18
Ketvirtadienį finansų ministrė Gintarė Skaistė dalyvavo nuotoliniame susitikime su Italijos ambasadoriumi Lietuvoje Diego Ungaro ir aptarė dvišalius santykius bei ekonomikos gaivinimo klausimus. 
„Pasaulyje siaučiančios COVID-19 pandemijos fone tiek Lietuvos, tiek Italijos laukia daugybė iššūkių, svarbu užtikrinti tvarų ekonominį atsigavimą. Susitikime su ambasadoriumi kalbėjomės apie Vyriausybės tikslus ir į atsigavimą orientuotų ES instrumentų panaudojimą. Taip pat sutarėme, jog svarbu užtikrinti, kad dvišalis bendradarbiavimas tęstųsi ir plėstųsi, ypač tokiais sudėtingais laikais“, – teigė finansų ministrė Gintarė Skaistė.
Finansų ministrė G. Skaistė su ambasadoriumi D. Ungaro taip pat aptarė 2021-2027 m. ES finansinės perspektyvos ir Ekonomikos gaivinimo priemonės (Next Generation EU) rėmuose Lietuvai tenkantį finansavimą, Vyriausybės planus bei numatomas reformas socialinėje, mokestinėje ir kitose srityse. Didelis dėmesys susitikime skirtas šalies ūkio skaitmenizacijos ir „žalinimo“ klausimams bei būdams užtikrinti tvarų ilgalaikį šalies ekonomikos augimą.
G. Skaistė ambasadorių supažindino su Lietuvos šiuo metu rengiamu 2,225 mlrd. eurų vertės nacionaliniu Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės plano projektu (angl. – Recovery and Resilience Facility – RRF), kuris taps vienu iš finansinių šaltinių, įgyvendinant ne tik Vyriausybės priemonių planą, bet ir 2021-2030 m. Nacionalinį pažangos planą.
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis