ELTA

Viceministras M. Adomėnas pabrėžė būtinybę pandemijos metu stabdyti dezinformaciją ir propagandą 

2021-02-24
18:45
Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija
Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas
2021-02-24
Pranešimas žiniasklaidai

Vasario 24 dieną užsienio reikalų viceministras Mantas Adomėnas dalyvavo Jungtinių Tautų (JT) Žmogaus teisių tarybos 46-osios sesijos nuotoliniame Daugiašališkumo aljanso ministrų susitikime, skirtame naujiems žmogaus teisių apsaugos iššūkiams ir tarptautinės bendruomenės reagavimui į pandemiją.

Susitikimo metu viceministras M. Adomėnas pabrėžė, kad kova su pandemija ir jos pasekmėmis pareikalavo glaudesnio tarptautinio bendradarbiavimo ir solidarumo visame pasaulyje, todėl nepaprastai svarbu išlaikyti demokratijos ir teisinės valstybės principus, užtikrinti žmogaus teisių apsaugą.

„Tokiu metu ypač aktualu užtikrinti teisę naudotis patikima laisvos ir nepriklausomos žiniasklaidos informacija. Būtina sustabdyti plintančią dezinformaciją bei propagandą,“ – pabrėžė viceministras. M. Adomėnas taip pat užtikrino, kad Lietuva, kandidatuodama į JT Žmogaus teisių tarybą, ir toliau tęs savo veiklą Jungtinėse Tautose, skatins saviraiškos laisvę bei stengsis užtikrinti geresnę žurnalistų apsaugą.

Daugiašališkumo aljansas įkurtas 2019 metais Prancūzijos ir Vokietijos užsienio reikalų ministrų iniciatyva. Šis neformalus valstybių susivienijimas jungia JT nares, pabrėžiančias daugiašališkumo, grįsto pagarba tarptautinei teisei, vaidmenį tarptautiniam stabilumui ir taikos išsaugojimui, bendram iššūkių sprendimui. Lietuva prie šios iniciatyvos prisijungė JT Generalinės Asamblėjos 74-tos sesijos metu 2019 metų rudenį.

URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas
Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534
Facebook | Twitter | Flickr | Youtube |Linkedin
Atsisiųsti
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis