ELTA

A. Liankevičiaus paroda „Baltarusios procesas“Kauno fotografijos galerijos languose

2021-02-25
09:24

Nuo vasario 22 dienos Kauno fotografijos galerijos languose eksponuojama fotografo Andrejaus Liankevičiaus paroda „Baltarusios procesas“.
Koliažus sukūriau ir kaip fotografas, ir kaip pilietis. Fotografavimas Minsko gatvėse pastarąjį pusmetį padėjo atsikratyti baimės, išmokė stiprybės. Ir drąsos būti subjektyviu ir atvirai palaikyti vieną pusę, nes kai tave „medžioja“ kaip laukinį žvėrį, žurnalisto etikos kodeksas gali palaukti iki taikaus laiko; išeiti su kamera ir žinoti, kad tave gali areštuoti kur kas anksčiau, nei taikius protestuotojus, nes tu ne šiaip kuri fotografijas. o dokumentuoji nusikaltimus prieš beginklius žmones. Mano fotografijos taip pat pasakoja apie didelio masto savitarpio pagalbą. Apie tai bus rašomos knygos: vairuotojai, kurie išveždavo žmones iš išvaikytų susibūrimų; vietiniai, kurie laikė atrakintas laiptinių duris ir slėpė protestuotojus butuose. Fotografijos ir apie draugus ir artimus pažįstamus, su kuriais mes dar labiau suartėjome sekmadieninių pasivaikščiojimų ir telefono skambučių dėka. Po mitingų susikambinti ir teirautis, kaip sekasi, ar viskas gerai tapo tradicija. Fotografijos apie sąžiningus ir ir drąsius žmones, kurie jau daugiau nei 160 dienų išeina į gatves.- teigia parodos autorius.
Andrejus Liankevičius – baltarusių fotografas, gimęs 1981 m. Gardine. Šiuo metu gyvena ir kuria Minske.
Jo darbai buvo publikuoti į tarptautiniuose leidiniuose: The New York Times, Le Figaro, Newsweek, Die Zeit, Spiegel, GEO, Vanity Fair, Readers Digest, International Herald Tribune ir kt.
A. Liankevičiaus kūryba buvo pristatyta daugiau nei 80 parodų Europoje, Azijoje ir JAV. Kūriniai buvo eksponuojami MUMOK Vienoje, Zacheta galerijoje Varšuvoje, Noordenlicht galerijoje Groningene ir kitose meno erdvėse.
Parodą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Kauno miesto savivaldybė.
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis