ELTA

Premjerė dalyvavo pasirengimo Europos vadovų tarybai susitikime

2021-02-25
18:57
Šimonytė
EVT
Pasirengimas
Premjerė Ingrida Šimonytė dalyvavo Europos vadovų tarybos pasirengimo susitikime, kurį organizavo Europos liaudies partija (EPP). Susitikime pasikeista šalių patirtimi valdant Covid-19 sukeltą pandemiją. Itin daug dėmesio skirta vakcinavimo procesui, informacijai apie vakcinų veiksmingumą. Susitikimas organizuojamas svarbiems klausimams aptarti prieš Europos vadovų tarybos susitikimą, kuris vyks vasario 25-26 dienomis.
  „Dar prieš metus niekas netikėjo, kad šiemet vakcinos jau bus ne tik sukurtos, bet ir pradėtas vakcinavimas. Žinoma, matant Didžiosios Britanijos ir Izraelio vakcinavimo tempus, labai sunku paaiškinti žmonėms, kodėl mes negalime lygiai taip pat sparčiai judėti į priekį. Tad iš bendros ES vakcinavimo sistemos mes tikimės daugiau skaidrumo ir planavimo, nes tai palengvintų procesų organizavimą. Kartu esame dėkingi Europos Komisijai, kuri atsižvelgia į šalių vyriausybių reikalavimus ir poreikius“, - pabrėžė I.Šimonytė.
Taip pat Lietuvos premjerė pabrėžė, kad apsispręsti dėl vieningo vakcinavimo paso tinkamiausias laikas tuomet, kai ES bus vakcinuota didžioji dauguma visų gyventojų.
  Susitikime dalyvavo EK vadovė Ursula von der Leyen, Europos liaudies partijos Europos parlamente pirmininkas M.Weber, tarp dalyvaujančių - ir Vokietijos kanclerė A. Merkel, Kipro bei Rumunijos prezidentai, Slovėnijos, Latvijos, Vengrijos premjerai, Belgijos bei Airijos vicepremjerai, Austrijos kancleris.
Lietuvos premjerė susitikime dalyvavo Europos liaudies partijos pirmininko D.Tusko kvietimu.
 
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis