ELTA

Finansų ministrė G. Skaistė ir Čekijos ambasadorius aptarė tolimesnį dvišalį ekonominį bendradarbiavimą

2021-02-26
15:26
Penktadienį finansų ministrė Gintarė Skaistė dalyvavo nuotoliniame susitikime su Čekijos ambasadoriumi Lietuvoje Vit Korselt ir aptarė aktualius dvišalio bendradarbiavimo klausimus bei priemones kovoje su pandemija.
„Pasaulyje siaučiančios COVID-19 pandemijos fone tiek Lietuvos, tiek Čekijos laukia daugybė iššūkių, svarbu užtikrinti tvarų ekonominį atsigavimą. Tad su ambasadoriumi kalbėjomės apie abiejų šalių Vyriausybių taikomas priemones kovoje su pandemija, vakcinavimo eigą ir ekonominio atsigavimo perspektyvas. Sutarėme, jog svarbu užtikrinti, kad dvišalis bendradarbiavimas tęstųsi tokiais neapibrėžtais laikais“, – teigė finansų ministrė Gintarė Skaistė.
Finansų ministrė ambasadoriui V. Korselt pristatė XVIII-osios Vyriausybės prioritetus, susijusius su Finansų ministerija bei aptarė šalies ekonominę situaciją pandemijos akivaizdoje ir ūkio atsigavimo perspektyvas. Aptartos galimos dvišalio ekonominio bendradarbiavimo gilinimo kryptys.
Pokalbyje dėmesio skirta pandemijai ir karantino priemonėms. G. Skaistė pabrėžė, kad šiuo metu situaciją Lietuvoje pavyko stabilizuoti, o svarbiausias uždavinys – visuomenės vakcinavimas. Ambasadorius pristatė informaciją apie pandeminę padėtį ir vakcinavimo procesą Čekijoje.
G. Skaistė ambasadorių supažindino su Lietuvos šiuo metu rengiamu 2,225 mlrd. eurų vertės nacionaliniu Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės plano projektu (angl. – Recovery and Resilience Facility – RRF), kuris taps vienu iš finansinių šaltinių, įgyvendinant ne tik Vyriausybės priemonių planą, bet ir 2021-2030 m. Nacionalinį pažangos planą.
V. Korselt finansų ministrei pristatė Čekijos pirmininkavimo Europos Sąjungoje kitų metų prioritetus. Taip pat aptarti su ES lygmens mokesčių politika ir nuosavais ištekliais susiję klausimai.
Justas Kačerauskas
LR finansų ministerijos
Komunikacijos skyrius
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis