ELTA

Pavasario sesijoje planuojama surengti 50 Seimo posėdžių

2021-03-03
11:52
Seimas
Pavasario
Sesija
Šiandien Seimo valdyba patvirtino artėjančios antrosios (pavasario) sesijos posėdžių grafiką. Pagal jį, nuo kovo 10 d. iki birželio 30 d. planuojama surengti 50 Seimo posėdžių.
Kaip pažymėjo Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, atidaryti pavasario sesiją kovo 10-ąją numatoma susirinkti gyvai, o vėliau dėl kiekvieno posėdžio rengimo nuotoliniu būdu vertindama situaciją turėtų spręsti Seimo valdyba.
Tradiciškai tarp pirmųjų pavasario sesijos darbų – susitarimas dėl pagrindinių darbų prioritetų ir kitų numatomų svarstyti svarbių klausimų. Seimo Pirmininkė kartu su Seimo Pirmininko pavaduotojais ne vėliau kaip likus 2 darbo dienoms iki sesijos pradžios turės parengti Seimo sesijos darbų programos projektą, kuris viešai bus paskelbtas Seimo svetainėje.
Parlamento vadovė V. Čmilytė-Nielsen taip pat išskyrė naują kuriamą politinę tradiciją – į sesijos pirmojo Seimo posėdžio darbotvarkę sudaryti galimybę kiekvienai Seimo frakcijai leisti įtraukti po vieną projektą.
Kaip ir numatyta Seimo statute, Seimo posėdžiai vyks antradieniais ir ketvirtadieniais, o kas 3 savaitės bus daromos vienos savaitės posėdžių pertraukos.
Kas trečiojo ketvirtadienio vakarinio posėdžio darbotvarkę sudarys opozicinės frakcijos: balandžio 1-osios – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija, balandžio 29-osios – Lietuvos socialdemokratų partijos ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos, gegužės 27-osios – Darbo partijos ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos.
Seimo posėdžius galima tiesiogiai stebėti Seimo interneto svetainėje (www.lrs.lt) ir Seimo „YouTube“ paskyroje. Lietuvos gyventojams taip pat sudaryta galimybė stebėti tiesiogines transliacijas iš Seimo posėdžių salės per televizijos programą „Seimas – tiesiogiai“.
Seimas kasmet renkasi į dvi eilines pavasario ir rudens sesijas. Pavasario sesija prasideda kovo 10 dieną ir baigiasi birželio 30 dieną. Rudens sesija prasideda rugsėjo 10 dieną ir baigiasi gruodžio 23 dieną. Seimo nariai į eilines sesijas renkasi be atskiro kvietimo.

Parengė
Informacijos ir komunikacijos departamento
Spaudos biuro vyriausiasis specialistas
Rimas Rudaitis
Tel. (8 5) 239 6132, el. p. rimas.rudaitis@lrs.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis