ELTA

Kaimo reikalų komitetas sieks, kad valstybės pagalba būtų skiriama visiems žemės ūkio sektoriams

2021-03-17
17:21
Seimas
Komitetas
Kaimas

Šiandien Seimo Kaimo reikalų komitetas į nuotolinį posėdį pasikvietė žemės ūkio ministrą, kad „iš pirmų lūpų“ išgirstų informaciją apie pagalbą paukštininkystės ir kiaulininkystės sektoriams, nukentėjusiems nuo COVID-19 protrūkio.
Žemės ūkio ministras patvirtino, kad šių metų kovo 10 d. Vyriausybė pritarė, kad paramą galės gauti įmonės, užsiimančios šiomis veiklomis: kiaulių auginimu, naminių paukščių auginimu mėsai ir kiaušinių gavyba, paukščių skerdimu ir (ar) paukštienos perdirbimu, kiaušinių pakavimu ir (ar) kiaušinių perdirbimu.
Paukštininkystės sektoriui numatyta skirti 7,9 mln. eurų, o kiaulininkystės – 4,1 mln. eurų. Tokios paramos schemos buvo parengtos ir suderintos su Europos Komisija.
Posėdyje dalyvavę vaisių ir daržovių augintojų atstovai išsakė savo lūkesčius, kad jie tikisi iš Žemės ūkio ministerijos pagalbos, nes jų verslas taip pat patyrė didelius nuostolius dėl COVID-19 pandemijos.
Komiteto pirmininkas Viktoras Pranckietis, išklausęs išsakytas nuomones, kreipėsi į posėdyje dalyvaujančiuosius ir paskatino visus Lietuvos gyventojus rinktis lietuvišką produkciją, taip užtikrinant didesnę gamybą Lietuvoje. Jis tiki, kad žmonės supranta, jog pagalba Lietuvos gamintojams yra ne tik valdžios subsidijos, bet ir lietuviškos produkcijos vartojimas.
Komitetas nusprendė kitame posėdyje toliau svarstyti numatomas pagalbos priemones labiausiai nuo pandemijos nukentėjusioms žemės ūkio šakoms.


Parengė
Kaimo reikalų komiteto biuro patarėjas Rolandas Juknevičius
Tel. (8 5) 239 6845, el. p. Rolandas.Juknevičius@lrs.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis