ELTA

Seimo nario Kęstučio Masiulio pranešimas: parlamentaras norėtų 1000 km priemiesčių ir sodų kelių asfaltavimo programos

2021-03-31
09:30
Seimas
Masiulis
Seimo narys Kęstutis Masiulis kreipėsi į susisiekimo ministrą Marių Skuodį atkreipdamas dėmesį į ypač prastą didžiųjų miestų priemiesčių ir sodų kelių būklę.
„Kiekvieną pavasarį, kai nutirpsta sniegas, išryškėja, kokios būklės yra priemiesčių keliai. Mažai kur yra asfalto danga, jau nekalbant apie šaligatvius, dviračių takus ir apšvietimą. Formaliai atsakingos savivaldybės, bet su jų biudžetais sutvarkyti kelius yra neįveikiama misija. Vien Vilniaus mieste yra per 1000 km žvyrkelių. Esame Europos valstybė, auganti ekonomika, o žmonės gyvena Afrikos sąlygomis“, – sakė parlamentaras.
Susisiekimo ministerija yra paskelbusi, kad planuoja keisti Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo tvarką – bus siekiama ją padaryti skaidresnę, efektyvesnę, taip pat didinti savivaldybių įsitraukimą ir sprendimų depolitizavimą.
„Buvęs premjeras Saulius Skvernelis buvo užsakęs išasfaltuoti 1000 km kaimo žvyrkelių. Gražu, bet ar kas nors pasikeitė tuose kaimuose? Ar atsirado naujų verslų, ar padaugėjo vaikų ir jaunimo? Buvo priimtas politinis sprendimas įsiteikti rinkėjams, nors intensyvumas tuose keliuose yra mažas ir padidėja tik per Vėlines. O priemiesčiuose gyventojų sparčiai daugėja, sodai virsta gyvenamųjų namų kvartalais, keliasi gyventi jaunos šeimos su vaikais, o infrastruktūros sąlygos apgailėtinos. Žmonės moka mokesčius, o gerovė iškeliauja kažkur vėjais. Gal reiktų startuoti su 1000 km priemiesčių gatvių asfaltavimo programa?“ – teigia K. Masiulis.
Dėl kelių finansavimo ir taikomų kriterijų yra pasisakiusi ir Valstybės kontrolė, be kita ko, minėjusi, kad nemaža dalis kelių Lietuvoje yra tiesiami ne ten, kur yra didžiausi gyventojų ir transporto srautai.
Daugiau informacijos:
Seimo narys
Kęstutis Masiulis
Mob. 8 698 42 190
El. p. kestutis.masiulis@lrs.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis