ELTA

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija kviečia kurti sprendimus skaitmeniniam švietimui

2021-04-01
12:23
Skaitmeninis
Švietimas
Švietimo, mokslo ir sporto ministerija kviečia mokinius, studentus, mokytojus, dėstytojus ir visus iniciatyvius piliečius dalyvauti virtualiame balandžio 16-18 d. vyksiančiame GovTech hakatone „Let‘s Co-create Our Future Together“ („Kurkime ateitį kartu”) ir drauge rasti geriausius, ateitį keičiančius sprendimus.
„Praėjus daugiau nei metams nuo pandemijos pradžios, valstybės ir visuomenės yra priverstos transformuoti įvairias tiek kasdienio, tiek profesinio gyvenimo sritis. Nemaža šių pokyčių dalis yra susijusi su paslaugų, darbo ar švietimo skaitmenizacija, kibernetinio saugumo stiprinimu bei tvaresnio gyvenimo būdo paieška. Inovatyvių sprendimų, kurie palengvintų šias transformacijas, paklausa tik auga, todėl vėl telkiamos visų naujoves kurti norinčių pajėgos“, - sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.
„Let‘s Co-create Our Future Together“ virtualaus hakatono dalyviai ieškos inovatyvių sprendimų, kurie galėtų užtikrinti greitą ir kokybišką atsigavimą po pandemijos, efektyvintų valstybės veikimą ir gerintų visuomenės gyvenimą.
Švietimo, mokslo ir sporto ministerija GovTech hakatone dalyvauja kaip pagrindinė temos „Technologijomis grįstas švietimas“ partnerė. Prie šios temos taip pat prisidės ir „EdTech Lithuania“ iniciatyva, vienijanti edukacinių technologijų entuziastus, skatinanti inovacijų diegimą švietimo sistemoje ir edukacinių technologijų startuolių plėtrą Lietuvoje bei užsienyje.Dalyviai taip pat kviečiami teikti inovatyvias idėjas bei sprendimus ir kitomis temomis: technologiniai sprendimai piliečių įtraukimui, žalia ir tvari ateitis, skaitmeninė gerovė, saugumas, išmanūs miestai ir laisva tema.
Virtualų hakatoną organizuoja „GovTech laboratorija“ kartu su Lietuvos verslo angelų tinklu „LitBan“. Renginį įkvėpė pernai vykęs virtualus hakatonas „Hack The Crisis“, sulaukęs didelės sėkmės. Jo metu sukurtas ne vienas šiuo metu jau plačiai naudojamas sprendimas, pavyzdžiui, pandemijos paveiktiems Lietuvos gyventojams gerai pažįstama virtuali koronastop.lt pokalbių asistentė „ViLTė“, teikianti informaciją aktualiausiais, su koronavirusu susijusiais klausimais.
Prisijungti prie renginio kviečiami įvairių profesijų atstovai – studentai, kūrėjai, rinkodaros ekspertai, projektų vadovai, verslo guru ar tiesiog atsakingi piliečiai, galintys užsiregistruoti po vieną arba registruoti savo komandą. Daugiau informacijos ir registraciją į renginį: https://bit.ly/GovTechHackathon
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis