ELTA

Pasaulinė sveikatos diena: 5 išmanūs būdai, kurie paskatins nužingsniuoti daugiau

2021-04-07
10:33
Tele2
Žingsniavimas
2021 04 07

Šiuo metu, kai dažnam nereikia keliauti į darbą ar susitikimus, ypač svarbu kompensuoti judėjimo stygių. Nors daugelis sporto ir pramogų vietų uždarytos, galime mėgautis pasivaikščiojimais lauke. Tereikia pasitelkti keletą išmanių įrankių, kad nuolat užtektų motyvacijos judėti bei nepamiršti laikytis karantino reikalavimų viešose erdvėse.
Jūsų dėmesiui – Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas, dalinasi penkiais patarimais, kaip pradėti vaikščioti daugiau.
#1. Skaičiuokite žingsnius ir lenktyniaukite su draugais
Geriausia motyvacija vaikščiojimui – žingsnių skaičiavimas. Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) rekomenduoja kasdien žmogui nueiti po 10 tūkst. žingsnių. Žingsnius skaičiuoti padės išmanieji įrenginiai. „iPhone“ telefonuose jūsų nueitus žingsnius fiksuoja „Apple Health“, o „Android“ telefonuose – „Google Fit“ aplikacija.
Norintiems ne tik pasivaikščioti, bet ir pasivaržyti su savo draugais pravers „StepUp Pedometer“ programėlė. Tai motyvuos jus nueiti daugiau. Aplikacijoje matysite kiek žingsnių nuėjote jūs ir kiek nuėjo jūsų draugai. Meskite savo draugui iššūkį ir pakvieskite jį palenktyniauti.
#2. Planuokite maršrutus
Kol sporto klubai uždaryti, puiki alternatyva aktyviai fizinei veiklai – ilgi pasivaikščiojimai lauke. Tai paprastas ir efektyvus būdas palaikyti gerą fizinę formą ir savijautą. Pradėkite nuo pasivaikščiojimo po savo gyvenamas apylinkes. Lengviau suplanuoti maršrutą padės išmanūs įrankiai.
Vienas tokių – itin patogus elektroninis gidas „daytrip.lt“. Apsilankius šioje svetainėje arba įsirašius „DayTrip Lithuania“ aplikaciją, reikės tik pasirinkti kelionės datą ir miestą arba rajoną, o programėlė pateiks pasiūlymų, kur verta nuvykti ir ką pamatyti. Detaliai suplanuotų maršrutų ir įdomiausių lankytinų objektų dienos išvykoms taip pat rasite atsinaujinusiame puslapyje „Lietuvon.lt“.
Žygeiviams pravers speciali „AllTrails: Hike, Bike & Run“ išmanioji programėlė. Ji siūlo daugiau nei 60 tūkst. skirtingų takų gamtos pažinimui. Programėlėje galima ne tik naudotis paruoštais maršrutais, bet ir išsaugoti savo žygių statistiką bei stebėti progresą. Čia rasite daug įvairių maršrutų ir pažintinių takų tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Patogu ir tai, kad aplikacija leidžia pasirinkti takus, skirtus išvykoms su šunimis, kelionėms su vaikais arba kelius, pritaikytus neįgaliesiems.
Vilniečiai gali išbandyti 100 km taką aplink Vilnių, kuris skirtas visiems mėgstantiems bėgioti, vaikščioti ir tyrinėti neatrastas Vilniaus vietas. Kauniečiai taip pat kviečiami pasivaikščioti ar pabėgioti žygiavimo trasoje aplink Kauną. Bendras trasos ilgis – beveik 100 km, tad ją rekomenduojama įveikti dalimis, renkantis trumpesnes atkarpas, kurias galima nužingsniuoti per kelias valandas.
#3. Atsižvelkite į orus
Visi puikiai žinome, kad judėjimui nėra blogo oro, yra tik netinkama apranga. Tam, kad žinotumėte, kam būti pasiruošus, pravers tiksli orų prognozė. Ją sekti padės puikiai vertinama „Weather Underground: Local Map“ programėlė. Ji veikia ne tik „Android“ ar „iPhone“ telefone, bet yra suderinama ir su išmaniuoju „Apple Watch“ laikrodžiu.
Aplikacija informaciją gauna iš daugiau nei 250 tūkst. privačių oro stotelių, todėl gali nuolat teikti tikslius duomenis realiu laiku. Be to, joje pateikiamos ne tik detalios temperatūros prognozės, bet ir oro kokybės bei ultravioletinių spindulių indeksas.
#4. Nešiokite išmanųjį laikrodį arba apyrankę
Priminti pajudėti ir motyvuoti nueiti daugiau žingsnių gali išmanusis laikrodis arba išmanioji apyrankė. Šie įrenginiai skaičiuoja jūsų žingsnius, stebi jūsų širdies ritmą ir miegą, leidžia klausyti muzikos ir atsiliepti į skambučius. Be to, jie lengvai suporuojami su jūsų telefonu.
Išmaniuosius laikrodžius siūlo dauguma didžiųjų išmaniųjų įrenginių gamintojų. „Samsung Galaxy Watch“, „Apple Watch“, „Fitbit“, „Huawei Watch“ ir kiti – pasirinkimas labai gausus. Kiekviename laikrodyje rasite jau integruotų aktyvumo ir judėjimo aplikacijų. Taip pat galėsite įsirašyti papildomų naudingų aplikacijų, kurios motyvuos jus vaikščioti ar bėgioti reguliariai.
#5. Eidami klausykitės muzikos ar tinklalaidžių
Tam, kad žygiuoti nebūtų nuobodu, pasiruoškite – įsirašykite aplikacijų tinklalaidėms ir muzikai klausyti. Puikių grojaraščių vaikščiojimui ar bėgiojimui rasite „Spotify“ arba „Youtube“ muzikos platformose.
Tinklalaides patogu klausyti per jau minėtą „Spotify“, populiarųjį „Google Podcasts“ arba gerai vertinamą „Castbox“ turinio grotuvą. Visos minėtos aplikacijos turi didžiulį tinklalaidžių pasirinkimą. Jos suskirstytos į katalogus pagal temas, tad rasti naują įdomią laidą bus labai paprasta. Be to, grotuvas įsimena, kurioje vietoje baigėte klausyti ir jums sugrįžus pasiūlo pratęsti klausymą.
Lietuviškų tinklalaidžių skaičius taip pat sparčiai auga. Plečiasi ir temų ratas, apie kurias jose kalbama. Tinklalaidė „Laimės dieta“ pasakoja apie laimės paieškas, „Greito gyvenimo lėti pokalbiai“ dalinasi atvirais pokalbiais su įdomiais pašnekovais, „Vėl tie patys“ linksmai diskutuojama apie aktualijas. Populiari tinklalaidė „NARA“ analizuoja visuomenės procesus, o „Dialogas“ aptaria įvairias psichologijos temas.
Ieškantys angliško turinio, gali rinktis iš dar platesnio asortimento. Rekomenduojame paklausyti vienos iš ilgiausiai egzistuojančių tinklalaidžių „Stuff You Should Know“, kurioje ieškoma atsakymų į įdomius klausimus įvairiomis temomis.
Vaikščiodami laikykitės karantino taisyklių. Naujausią informaciją apie karantino apribojimus rasite svetainėse sam.lrv.lt/koronavirusas arba koronastop.lrv.lt.

Daugiau informacijos:

Andrius Baranauskas
„Tele2“ korporacinės komunikacijos direktorius Baltijos šalims
M +370 683 66319
@ andrius.baranauskas@tele2.com
Atsisiųsti
Atsisiųsti
Atsisiųsti
Atsisiųsti
Atsisiųsti
Atsisiųsti
Atsisiųsti
Atsisiųsti
Atsisiųsti
Atsisiųsti
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis