ELTA

Prezidentas: Lietuva remia sąjungininkų pastangas deeskaluoti situaciją prie Ukrainos ir Rusijos sienos

2021-04-14
13:44
Nausėda
Anušauskas

2021-04-14Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda sukvietė nacionalinio saugumo ir užsienio politikos srityse veikiančių institucijų bei žvalgybos tarnybų vadovus aptarti nerimą keliančią situaciją prie Ukrainos ir Rusijos sienos.
Susitikime aptarta Lietuvos pozicija, galima pagalba Ukrainai ir regiono saugumo užtikrinimo priemonės.
„Esama padėtis prie rytinės Ukrainos sienos kelia nerimą ne tik Baltijos šalims. Vakarykštis JAV Prezidento Joe Bideno skambutis Rusijai labai svarbus siekiant deeskaluoti situaciją. Lietuva palaiko šią poziciją ir ieško priemonių, kaip padėti Ukrainai, taip pat užtikrinti saugumą regione“, – teigė šalies vadovas.
Lietuva pasisako už sprendimą aiškiai ir vienareikšmiškai komunikuoti Rusijai, kad bauginimo karine galia politika yra nepriimtina ir nebus toleruojama.
Prezidentas su nacionalinio saugumo ir užsienio politiką vykdančių institucijų vadovais sutarė, kad Lietuva turi veikti koordinuotai nacionaliniu, regioniniu, NATO ir ES lygiais.
Susitikime dalyvavo krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Žygimantas Pavilionis, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas, Valstybės saugumo departamento vadovas Darius Jauniškis ir Antrojo operatyvinių tarnybų departamento prie Krašto apsaugos ministerijos vadovas Elegijus Paulavičius.

Prezidento komunikacijos grupė
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis