ELTA

„Socialinis taksi“ paslaugas neįgaliesiems teiks ir Kauno rajone

2021-04-15
13:58
SocialinisTtaksi
Nuo šiandien Kauno rajone „Socialinis taksi“ kartu su partneriais VšĮ „Socialinės partnerystės grupė“ pradeda teikti pavėžėjimo su asistentu paslaugas, kurios užtikrins įvairią negalią turinčių žmonių saugų ir patogų keliavimą. Iki šiol pakaunėje neįgaliųjų pavežėjimu rūpindavosi tik Socialinių paslaugų centras, tad ši paslauga dabar taps prieinamesnė.
Nacionalinės socialinės integracijos instituto vykdoma „Socialinis taksi“ programa Lietuvoje veikia jau nuo 2012 m. „Socialinis taksi“ nėra vien tik negalią turinčių žmonių vežimas – tai ir pagalba išeinant iš namų iki automobilio, daiktų nunešimas, įsodinimas ir palyda.
„Socialinio taksi“ vairuotojas bus ir asmeninis asistentas neįgaliajam. Naudodami specialią nuleidimo ir pakėlimo įrangą, jie galės saugiai nukelti žmones iš neįgaliajam nepritaikytų butų daugiabučiuose. Taip pat vairuotojai yra apmokyti, kaip elgtis, sutrikus kliento sveikatai, reikalui esant suteikti pirmąją pagalbą bei aptarnauti bendravimo negalią turinčius asmenis.
 „Šiuo atidarymu džiaugiamės ypatingai: tai pirmoji socialinė franšizė Lietuvoje, kuri Kauno rajono gyventojams su negalia padės būti mobiliems ir savarankiškiems, užtikrins lengvesnę integraciją į socialinį bei ekonominį gyvenimą.“ – teigė „Socialinio taksi“ programos vadovė Solveiga Ratkevičiūtė.
Pagrindinis privalumas naudojantis šia pavėžėjimo paslauga – ji prieinama 24 val. per parą, 7 dienas per savaitę. Paslauga vykdoma už simbolinį mokestį.
Anot Kauno rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėjos Margaritos Venslovienės, Socialinių paslaugų centras ir toliau rūpinsis neįgaliųjų vežimu, šią paslaugą jie teiks kaip ir anksčiau, darbo dienomis nuo 8 iki 17 val.
„Džiaugiamės, kad Kauno rajone neįgalieji turės platesnį pasirinkimą ir dėl pagalbos galės kreiptis ne tik į mūsų Socialinį paslaugų centrą. Ši nauja paslauga neįgaliesiems suteiks daugiau savarankiškumo ir galimybių judėti“, – pabrėžė Kauno rajono mero pavaduotojas Paulius Visockas.
Asmenys, norintys naudotis „Socialinis taksi“ teikiamomis paslaugomis, turės užpildyti registracijos anketą www.socialinistaksi.lt internetinėje platformoje arba paskambinti programos skambučių operatoriams, telefonu: +370 687 440 01.
Užsiregistravę klientai, internetinėje platformoje galės užsisakyti kelionę. Keleivio rezervuotu laiku, į jam nurodytą vietą, atvyks asistentas, kuris padės žmogui su negalia patekti iš namų į specialiai pritaikytą „Socialinis taksi“ automobilį. Pasiekus kelionės tikslą, asmeninis asistentas palydės keleivį į jam reikiamą vietą.
"Socialinio taksi“ paslaugos žmonėms su negalia yra teikiamos Vilniaus mieste ir rajone, Kauno mieste, Klaipėdos mieste ir rajone, Panevėžyje, Jonavoje, Utenoje, Ukmergėje, Visagine ir Zarasuose.
Atsisiųsti
Atsisiųsti
Atsisiųsti
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis