ELTA

Prie ministrės J. Šiugždinienės komandos prisijungė du nauji patarėjai

2021-04-22
09:08
Šią savaitę Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje pradėjo dirbti skaitmenizacijos projektų vadovė Justina Kugytė. Taip pat paskirtas ministro patarėjas aukštojo mokslo sričiai Andrius Zalitis.
„Rūpinsiuosi projektu „EDtech skaitmeninė švietimo transformacija“, inovacijų kultūros diegimu ir formavimu. Didelį dėmesį norėčiau skirti švietimo inovacijoms ir startuoliams bei švietimo registrams ir skaitmeniniam ugdymo turiniui atnaujinti, - sako Justina Kugytė. – Švietimo sistema turi būti atvira inovacijoms, startuoliams, inovatyviems mokymo ir mokymosi metodams, todėl projektu bus siekiama diegti naujausias edukacines technologijas, sukuriant paskatų ir palaikymo sistemą, stiprinant visų švietimo įstaigų darbuotojų skaitmenines kompetencijas“.
J. Kugytė beveik 4 metus vadovavo suaugusiųjų programavimo mokyklai „Kaunas Coding School“. Jai vadovaujant mokykla, kurioje dirbo 13 profesionalių programuotojų lektorių, yra laimėjusi „Kauno augančio verslo“ (K.A.V.A 2019) apdovanojimą „Kaunas tuo didžiuojasi“. Mokykla bendradarbiauja su 150 IT ir kitų įmonių partnerių, jaunaisiais verslininkais, dalyvauja mokslinių tyrimų ir ekspertinės plėtros (MTEP) projektuose.

J. Kugytė Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute yra apsigynusi bakalaurą, o Vytauto Didžiojo universitete - teisės magistro laipsnį. Ji taip pat yra dirbusi valstybės įmonėje „Vidaus vandens kelių direkcija“, ėjusi Strateginio planavimo skyriaus viršininkės pareigas. 

Andrius Zalitis yra baigęs teisės studijas Mykolo Romerio universitete. Ketverius metus Lietuvos studentų sąjungoje dirbo viceprezidentu, kuravo studijų kokybės ir tarptautiškumo sritis. Taip pat dirbo Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje – kuravo Europos universitetų iniciatyvos, Europos aukštojo mokslo erdvės, studijų prieinamumo ir kitas temas.

A. Zalitis patarinės aukštojo mokslo studijų politikos klausimais. „Daugiausia energijos ir dėmesio skirsiu aukštojo mokslo tarptautiškumo ir prieinamumo sritims. Prioritetiniais savo tikslais laikau šias Vyriausybės plano priemones: tarptautinių studentų pritraukimo ir integracijos strategijos suformulavimą bei Lietuvos aukštojo mokslo socialinės dimensijos veiklos plano parengimą ir vykdymą“, - sako A. Zalitis.

Komunikacijos skyrius, el. paštas info@smm.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis