ELTA

Kviečiame dalyvauti Europos dienai skirtame „Europos egzamine“

Atnaujinta:
2021-05-04
12:59
Publikuota:
2021-05-04
09:45
Gegužės 7 d. visoje Lietuvoje jau dvyliktą kartą vyks „Europos egzaminas“. Šis įdomus, neįpareigojantis ir trumpas žinių apie Europos Sąjungą konkursas kasmet pritraukia daugiau kaip 20 000 azartiškų ir žingeidžių žmonių. „Europos egzaminas“ kviečia išbandyti jėgas atsakinėjant į trumpus ir įdomius klausimus apie Europos Sąjungos institucijas, kultūrų įvairovę, istoriją, geografiją, kalbas. Šiais metais išskirtinis dėmesys bus skiriamas Europos Sąjungos kovai su koronaviruso krize, Europos atsigavimui, žaliajai ir skaitmeninei pertvarkai, Europos sveikatos sąjungai, piliečių galimybėms ir dalyvavimui demokratiniame gyvenime.
Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje laikinoji vadovė Agnė Kazlauskaitė apie „Europos egzaminą“ sako: „Gyvename visiems mums neįprastais, nerimo ir iššūkių kupinais laikais. Šiandien visai Europai svarbiausia – sveikata. Pirmiausia, turime veikti kartu ir būti solidarūs tam, kad apsaugotume žmonių sveikatą. Įveikus virusą mūsų dėmesio taikiklyje turi išlikti ekonomikos sveikata. Galiausiai, išeidami iš krizės, privalome matyti ir ilgalaikę viziją – pasirūpinti planetos sveikata. Aprėpti šiuos plačius horizontus pavyks tik jei būsime smalsūs, novatoriški ir kasdien plėsime savo akiratį. Manau, viena geriausių galimybių – „Europos egzaminas“. Tad kviečiu mokytojus, mokinius ir visus smalsius piliečius pasitikrinti savo žinias apie Europą ir laimėti!“

„Europos egzaminą“ laikyti bus galima gegužės 7 d. nuo 9 val. ryto iki vidurnakčio interneto svetainėje https://europosegzaminas.lrt.lt/.  Dalyviai varžysis mokinių ir individualių dalyvių kategorijose. Visi turės atsakyti į 15 klausimų su pasirenkamaisiais atsakymų variantais.

„Europos egzamino“ finalas vyks gegužės 25 d. Į jį pateks po vieną daugiausiai taškų surinkusį dalyvį iš kiekvienos mokyklos ir geriausiai egzamino užduotis sprendę individualūs dalyviai.

Išsamią informaciją ir egzamino rengėjų „Europos egzaminui“ parengtą mokymosi medžiagą rasite ČIA.


„Europos egzaminą“ organizuoja Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje kartu su Lietuvos radiju ir televizija.

Projekto globėjas – Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.

Projekto draugai: Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija, Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija, „Europe Direct“ informacijos centrai, Jaunimo Europos komanda ir DIGI klasė.
Geros dienos

Ryšių su žiniasklaida grupė

Europos Komisija
Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje
Gedimino pr. 16, LT 01103 Vilnius
Tel: +370 5 231 3186
www.ec.europa.eu/lietuva
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis