ELTA

Seimo narys J. Varkalys kviečia į konferenciją aptarti statybininkų darbų saugos situaciją Lietuvoje

2021-05-06
10:57
LIETUVOS RESPUBLIKOS SEIMO
LIBERALŲ SĄJŪDŽIO FRAKCIJA
Gedimino pr. 53, LT-01109 Vilnius   Tel. (8~5) 239 63 51    Faksas (8~5) 239 63 48
Pranešimas žiniasklaidai                                                                                                                                      2021 05 06

Gegužės 7 d. 10 val. Seime vyks Jono Varkalio inicijuota ir globojama konferencija „Statybos darbuotojų darbų saugos mokymų ir kompetencijų tobulinimas“.
Darbų ir sveikatos saugos lygiu statyboje dar gerokai atsiliekame nuo pirmaujančių ES valstybių: darbdavių mokymai yra nevienodos kokybės, ne visi darbdaviai pajėgūs kokybiškai apmokyti darbuotojus, o specializuotos įmonės taikosi prie minimalių darbdavių poreikių. Mokymai retai užtikrina gerus darbuotojų įgūdžius, kurie dažnai pakeičiami vien formaliu instruktavimu ir informavimu.
Renginio metu atsakingos institucijos kartu su įstatymų leidėjais, Seimo nariais ir ministerijų atstovais, darbdaviais ir mokymo įstaigomis aptars esamą padėtį statybų sektoriuje, darbdavių iniciatyvas ir tobulinimo galimybes, kaip būtų galima perkelti gerąsias užsienio praktikas į Lietuvą.
Diskusiją moderuos Aurimas Perednis.
Renginį tiesiogiai bus galima stebėti Seimo „Youtube“ paskyroje.
Detalią renginio programą galima rasti renginio aprašyme: https://www.lrs.lt/sip/portal.show?p_r=35448&p_k=1&p_event_id=15909

Kontaktinis asmuo:

Jonas Varkalys
LR Seimo narys
Socialinių reikalų ir darbo komiteto narys
Tel. (8 5) 239 6647
El. p. jonas.varkalys@lrs.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis