ELTA

Europos Sąjungos lyderiai: kviečiame piliečius išsakyti savo nuomonę dėl Europos ateities

2021-05-08
12:12
Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda kartu su kitais ES lyderiais bendru laišku pasveikino visus Europos piliečius Europos dienos proga ir pakvietė juos dalyvauti Konferencijoje dėl Europos ateities.
21 Europos Sąjungos šalies narės Prezidentai, visi kartu pakviesdami piliečius aktyviai dalyvauti prasidedančioje konferencijoje dėl Europos ateities, pažymėjo, kad europiečiams reikia stiprios ir veiksmingos ES, kuri sugebėtų sėkmingai susidoroti tiek su vidaus, tiek su išorės iššūkiais. Pasak Europos vadovų, ES privalo tapti lydere pasaulyje pereinant prie tvaraus, neutralumu klimato kaitai ir skaitmenizacija paremto vystymosi.
Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda diskusijose apie Europos ateitį dalyvauti ir idėjomis dalytis ypač kviečia jaunimą. „Būti europiečiais – tai kurti ateitį drauge. Mūsų jėga – vienybėje. Mes Lietuvoje kiekvieną dieną kuriame stipresnę Europą“, – sako šalies vadovas.
Konferencija dėl Europos ateities yra ištisus metus vyksiantis ciklas inicijuojamų debatų ir diskusijų, suteiksiančių galimybę žmonėms visoje Europoje dalytis idėjomis ir padėti formuoti ES ateitį. Konferencijos tikslas – įtraukti į diskusijas kuo daugiau piliečių ir sustiprinti jų ir ES institucijų ryšį. Visoje ES per šiuos metus naudojant daugiakalbę skaitmeninę platformą bus organizuojami renginiai ir debatai.
Europos Sąjungos šalių narių Prezidentų laiškas Europos dienos ir Konferencijos dėl Europos ateities pradžios proga
Prezidento komunikacijos grupė
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis