ELTA

Lietuvos Prezidentas susitiko su Armėnijos Parlamento vadovu: „Sutelkime jėgas įgyvendinti ES ir Armėnijos partnerystės sutartį“

2021-05-12
12:25
2021-05-12Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda susitiko su darbo vizito į Lietuvą atvykusiu Armėnijos nacionalinio susirinkimo Pirmininku Araratu Mirzojanu, su kuriuo aptarė politinę situaciją šalyje, dvišalius santykius, taip pat ES ir Armėnijos partnerystę.
Prezidentas apgailestavo, kad kariniai neramumai tarp Armėnijos ir Azerbaidžano nusinešė tiek gyvybių, ir paragino Armėnijos Parlamento vadovą kuo greičiau atnaujinti pastangas taikiai ir tvariai spręsti konfliktą.
Prezidentas ir Parlamento Pirmininkas taip pat kalbėjosi apie Rytų partnerystės politiką, pasirengimą Rytų partnerystės viršūnių susitikimui šių metų rudenį. Prezidentas pakvietė Armėniją paminėti Lietuvos ir Armėnijos abipusio pripažinimo ir diplomatinių santykių 30-metį.
Šalies vadovas su Armėnijos Parlamento Pirmininku aptarė galimas Lietuvos ir Armėnijos dvišalio bendradarbiavimo perspektyvas, ypač ekonominių ryšių plėtojimo potencialą.
Prezidentas pasveikino sėkmingą Armėnijos ir ES santykių etapą, įsigaliojus visapusiškai ir tvirtesnei partnerystės sutarčiai, ir pabrėžė, kad dabar yra laikas sutelkti jėgas ir sėkmingai įgyvendinti šią sutartį, bendradarbiaujant su ES šalimis ir institucijomis. „Sutartis su ES padės efektyviai įgyvendinti reformas. Šis susitarimas ypač svarbus, siekiant teisinės valstybės reformų, darnaus atsigavimo iš pandemijos sukeltos socialinės ir ekonominės krizės“, – teigė Prezidentas.
Šalies vadovas įvertino pozityvius pokyčius Armėnijoje, įgyvendinant teismų, rinkimų, teisės reformas, ir pabrėžė, kad birželio 20 d. numatyti išankstiniai rinkimai Armėnijoje prisidės prie situacijos šalyje stabilizavimo bei politinio suvaldymo. „Ypač svarbu, kad rinkimams besiruošiančios politinės jėgos veiktų remdamosi demokratinėmis vertybėmis, teisės viršenybės principu bei pagal Konstituciją“, – teigė Prezidentas.

Prezidento komunikacijos grupė
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis