ELTA

Viceministras M. Adomėnas: Ilgalaikis politinis sprendimas Artimuosiuose Rytuose - tik derybų keliu

2021-05-18
17:34
Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija

Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas

J. Tumo-Vaižganto g. 2, LT-01511 Vilnius
Tel. 870 6 52534, 870 6 52414; el. p. media@urm.lt
                     
2021-05-18

Pranešimas žiniasklaidai

Gegužės 18 dieną užsienio reikalų viceministras Mantas Adomėnas dalyvavo neeilinėje Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų tarybos vaizdo konferencijoje, kurioje aptarta gilėjanti krizė Izraelyje ir Palestinoje bei galimi ES veiksmai, siekiant sustabdyti besiplečiantį smurtą.

Pasak M. Adomėno, nerimą kelia augantis civilių mirčių skaičius. Visomis įmanomomis priemonėmis būtina užtikrinti gyventojų saugumą ir laikytis tarptautinės humanitarinės teisės.

„Pripažįstame Izraelio teisę į savigyną nuo mirtinų teroristinių atakų. Raginame abi puses nutraukti ugnį, siekiant išsaugoti galimybę grįžti prie derybų, ir remtis sutartais tarptautiniais standartais. Tik ilgalaikis politinis sprendimas gali užkirsti kelią pasikartojantiems smurto proveržiams ir civilių gyventojų žūtims“, – sakė M. Adomėnas ir išreiškė susirūpinimą dėl galimo šio įsiplieskusio konflikto poveikio visam Artimųjų Rytų regionui, Izraelio ir arabų šalių santykių normalizacijai.

Viceministras pabrėžė, kad itin svarbios tarptautinės bendruomenės pastangos, mažinant eskalaciją ir raginant konflikto šalis išsaugoti derybų galimybę. Jis taip pat kvietė ES savo veiksmus koordinuoti su JAV ir kitomis partnerėmis, kurių vaidmuo šiame procese yra esminis.

URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas
Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534
Facebook | Twitter | Flickr | Youtube |Linkedin
Atsisiųsti
Atsisiųsti
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis