ELTA

Kviečiame į diskusiją „Ateitis tavo rankose. Kokioje Europoje gyvensime rytoj?“

2021-06-02
10:27
Šiandien visos Europos dėmesio centre – ne tik kova su pandemija, ekonomikos atsigavimas ir mūsų gyvenimas po pandemijos, bet ir demokratijos vertybės tiek Europos Sąjungos (ES) viduje, tiek ir kaimynystėje. Geriausias laikas ieškoti ilgalaikių sprendimų Europos ateičiai yra dabar. Kokia bus ateities Europos Sąjunga? Žalia ir skaitmeninė? Atspari ir demokratiška? Kokią Europos ateitį įsivaizduoja politikai, visuomenininkai, ekspertai? O kokią ją norėtumėte matyti Jūs?
Europos Parlamento biuras Lietuvoje, Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija ir Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje kviečia jus dalyvauti nuotolinėje diskusijoje birželio 7 dieną 11:00–12:30 val. ir kartu su žinomais žmonėmis pradėti Konferenciją dėl Europos ateities Lietuvoje.
Diskusija bus transliuojama „Laisvės TV“ kanalu, o savo nuomonę jos metu galėsite išreikšti sli.do programėlėje.
Renginio programa:





Diskusiją moderuos žurnalistas ir laidų vedėjas Andrius Tapinas.
Konferencija dėl Europos ateities – tai bendras metus truksiantis Europos Parlamento, ES Tarybos ir Europos Komisijos, kurie veikia kaip lygiaverčiai partneriai su Europos Sąjungos valstybėmis, projektas. Svarbiausias Konferencijos tikslas – suteikti galimybę žmonėms visoje Europoje dalytis idėjomis ir padėti formuoti mūsų žemyno bendrą ateitį.
Pavasarį atliktos „Eurobarometro“ apklausos duomenimis, Lietuvoje 60 proc. gyventojų palankiai vertina Europos Sąjungą – tai gerokai daugiau nei bendras ES rodiklis (48 proc.). Neigiamai ES vertina 12 proc. lietuvių ir 17 proc. visų europiečių, likusieji – neutraliai. Vis dėlto nemaža dalis gyventojų norėtų reformų: 35 proc. lietuvių ir 23 proc. europiečių patenkinti tuo, kaip ES veikė iki šiol, o 33 proc. lietuvių ir 47 proc. europiečių teigia iš esmės palaikantys ES, bet norėtų matyti ją kitokią. Net 85 proc. lietuvių ir 74 proc. europiečių norėtų, kad ES įgytų daugiau galių įveikti tokias krizes kaip COVID-19 pandemija.

Diskusija „Ateitis tavo rankose. Kokioje Europoje gyvensime rytoj?“ – tai įžanga į visoje Lietuvoje vykstančias diskusijas dėl Europos ateities. Rasti informaciją apie kitų organizuojamus renginius bei juose dalyvauti, surengti savo diskusiją ar pasidalinti idėjomis dėl Europos ateities jau dabar galima daugiakalbėje skaitmeninėje Konferencijos platformoje: https://futureu.europa.eu/?locale=lt.


Geros dienos

Ryšių su žiniasklaida grupė

Europos Komisija
Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje
Gedimino pr. 16, LT 01103 Vilnius
Tel: +370 5 231 3186
www.ec.europa.eu/lietuva
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis