ELTA

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija po Prezidento pranešimo: „Nesulaukėme praėjusių metų įvertinimo“

2021-06-08
12:56
Liberalai
Nausėda
Pranešimas
Metinis
Antradienį Seime Prezidentas Gitanas Nausėda pristatė savo metinį pranešimą, kuriame aptarė pagrindines šalies aktualijas. Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas teigia, kad Prezidento kalboje pasigedo praėjusios Vyriausybės įvertinimo, kurią jis pats reformavo 2019 metais ir kuri dirbo iki praėjusių metų gruodžio vidurio, o ne tik gražių gerovės vizijų piešimo.
„Pagal Konstituciją Prezidentas yra ir vykdomosios valdžios dalis, jis tvirtina ministrų kabinetą, dalyvauja jų atrankos procese, tačiau šių metų pranešime apie praėjusių metų Vyriausybės veiklą buvo užsiminta tik probėgšmais, aptariant kitus dalykus. Jau antrus metus iš eilės iš Prezidento girdime apie kovą su korupciją, bet pandemijos metu kilę skandalai Sauliaus Skvernelio Vyriausybėje paliesti nebuvo“, – sakė E. Gentvilas.
Prezidentas savo pasisakyme teigia palaikantis liberalų idėją mažinti kandidatavimo į Seimą amžiaus cenzą iki 21 metų. Taip pat teigiamai įvertino, kad šiam Seimui pavyko pagaliau paskirti Konstitucinio Teismo teisėjus. Tačiau šalies vadovas sukritikavo pozicijos ir opozicijos santykį, kuris, anot jo, šioje kadencijoje apsikeitė vietomis – buvę valdantieji dabar patys ignoruoja opoziciją. Liberalas Arminas Lydeka nesutinka su tokiu vertinimu, nes opozicijos teisės šioje kadencijoje užtikrinamos daug platesne apimtimi.
„Šioje kadencijoje turime daugiau opozicijos atstovų Seimo struktūrose, tarp Seimo Pirmininkės pavaduotojų. Taip pat didelė parlamento darbotvarkės dalis skiriama opozicinei darbotvarkei. Mano nuomone, skirtumai akivaizdūs. Praėjusi Vyriausybė su Seimu net nederindavo biudžeto pakeitimų, dabar viskas vyksta kur kas atviriau ir labiau įsiklausant“, – sakė Liberalų sąjūdžio frakcijos narys A. Lydeka.
Daugiau informacijos:
Eugenijus Gentvilas
Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas
Nepriklausomybės Akto signataras
Mob. 8 698 42 794, el. p. eugenijus.gentvilas@lrs.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis