ELTA

Europos parkas kviečia į meno ir gamtos pasaulį pažvelgti kitaip

2021-06-09
18:21

Didžiulis plotas, atgaivą teikianti natūrali gamta ir įspūdingi menininkų darbai – muziejuje po atviru dangumi kiekvienas gali  daug atrasti. Atsižvelgiant į tai, kas tampa aktualu šiandien, Europos parke siekiama sukurti didesnių pažinimo galimybių lankantis individualiai, su šeima. Nauji, netikėti patyrimai galimi būtent atrandant būdus pažvelgti „kitaip“.  
Visiems smalsiems ir besidomintiems, norintiems sužinoti daugiau ir pažvelgti kitaip – nuo šiol vos keleto mygtukų paspaudimu telefone taps prieinamas visiškai naujas, virtualus muziejaus po atviru dangumi gidas. Nauja mobilioji programėlė skirta ne tik supažindinti, suteikti įdomios ir naudingos informacijos, bet ir praturtinti patyrimą Europos parke. Šiuolaikinio meno muziejų po atviru dangumi nuo šiol galite patirti kitaip: sužinoti daugiau, atkreipti dėmesį į naujas detales, įsigilinti. Pavyzdžiui, galima čia pat „peršokti“ į dešimtmečių istoriją ir pabūti meno kūrinio kūrybos proceso, įkurdinimo muziejuje dalyviais arba vaikštinėjant parko takeliais klausytis įdomių pasakojimų.
Nemokamos programėlės naudotojai galės atrasti įdomios informacijos apie meno kūrinius ir muziejų, peržiūrėti vaizdo siužetus, archyvinę medžiagą, klausytis garso įrašų, naršyti po muziejaus žemėlapį, keliauti pasirinktu maršrutu, matyti savo vietą muziejuje. Prie kai kurių eksponatų muziejaus lankytojai galės atrasti ir papildytos realybės sluoksnius.
Meninės vertės turinys programėlei sukurtas bendradarbiaujant su kūrybinių industrijų atstovais, menininkais, muziejaus kolekcijos meno kūrinių autoriais, pateikusiais naujų meninių interpretacijų.
Įstabaus meno pasaulyje atrandamas įkvėpimas ir atgaiva dvasiai, gamtoje praleidžiamas laikas itin svarbus sveikatai ir fizinei gerovei, o šiuolaikinės technologijos leidžia pažinti naujai.
Europos parkas, šiuolaikinio meno muziejus netoli Vilniaus, kurio ekspozicija po atviru dangumi išdėstyta net 55 hektarų plote. Europos parkas – pirmasis nevyriausybinės organizacijos muziejus Lietuvoje. Čia meno kalba įprasminamas geografinis Europos žemyno centras, nustatytas Prancūzijos Nacionalinio geografijos instituto. Leiskitės į ypatingą kelionę po Europos parką, pažinkime ne tik meną, bet ir supančią gamtą, atraskime žmogaus kūrybos ir gamtos ryšį, įsiklausykime.
Muziejuje po atviru dangumi eksponuojami išskirtiniai, taip pat ir vienų žinomiausių šiuolaikinio meno pasaulio atstovų kūriniai, tokie kaip Magdalenos Abakanovič „Neatpažinto augimo erdvė“, Solio Le Vito „Dvigubo negatyvo piramidė“, Deniso Openheimo „Krėslas / baseinas“ ir kiti. Europos parke galima išvysti skulptūrą iš televizorių, Gineso rekordų agentūros pripažintą pasaulio rekordu, skulptūriškos architektūros Edukacijos centrą ir kitų Gintaro Karoso aplinkos meno kūrinių. Muziejaus kolekcijoje – ir daugiau lietuvių kūrėjų darbų. Europos parke eksponuojami Vytauto Kašubos, Elenos Urbaitytės-Urbaitis, Broniaus Vyšniausko, Liongino Virbicko, Artūro Railos, Donato Jankausko (Duonio), Adomo Jacovskio, Vlado Kančiausko, Evaldo Pauzos, Sauliaus Vaitiekūno, Tado Gutausko, Eglės Kuckaitės ir kitų kūrėjų darbai. Čia vietą atrado ramybe ir susikaupimu dvelkiantys Japonijos ir kitų Azijos menininkų kūriniai, išraiškingi JAV ir Pietų Amerikos kūrėjų, įvairių Europos šalių darbai.

Projektą „Kitoks žvilgsnis į meno ir gamtos pasaulį Europos parke“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba.
Daugiau informacijos: Gintaras Karosas, tel. 8 698 30925, 8 5 2377 077, muziejus@europosparkas.lt 
Programėlės parsisiuntimo nuorodos: 
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.GlukMedia.EuroposParkas  
https://apps.apple.com/us/app/europos-parkas/id1569966749

Vaizdo istorijos „Europos parkas: gamta, menas ir žmogus kartu“ nuoroda:
    https://youtu.be/JGD7XhtpZ2k
Atsisiųsti
Atsisiųsti
Atsisiųsti
Atsisiųsti
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis