ELTA

Viceministras A. Pranckevičius Strasbūre: „Kalbėdami apie Europos ateitį, neturėtume pamiršti Vakarų Balkanų, Rytų Partnerystės ar Pietų Kaimynystės šalių likimo“

2021-06-20
07:48
Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija
Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas

J. Tumo-Vaižganto g. 2, LT-01511 Vilnius
Tel. 870 6 52534, 870 6 52414; el. p. media@urm.lt
                     
2021-06-19

Pranešimas žiniasklaidai

Birželio 19 dieną užsienio reikalų viceministras Arnoldas Pranckevičius dalyvavo mišriu būdu vykusiame steigiamajame Konferencijos dėl Europos ateities plenariniame posėdyje Strasbūre.

Konferencija dėl Europos ateities skirta išgirsti Europos Sąjungos (ES) piliečius ir suteikti platformą pilietinei visuomenei, ES valstybėms narėms, ES ir nacionalinėms institucijoms lygiomis teisėmis aptarti ES kylančius iššūkius.

Viceministras A. Pranckevičius sveikinimo kalboje sakė, kad nepaisant skirtingo požiūrio į Konferencijos rezultatus, Konferencija turi kalbėti apie ateitį, todėl yra labai svarbu į Konferenciją įtraukti jaunimą. „Didžiuojuosi, kad Lietuvos jaunimo organizacijų taryba jau inicijavo rezoliuciją dėl Europos ateities ir pasidalino savo vizija“, - teigė viceministras.

Pirmajame plenariniame posėdyje dalyvavo ES piliečiai, ES Tarybos, Europos Parlamento, Europos Komisijos ir nacionalinių parlamentų atstovai. Lietuvai posėdyje kartu su viceministru A. Pranckevičiumi atstovavo susisiekimo ir transporto viceministrė Agnė Vaiciukevičiūtė, Lietuvos Respublikos Seimo nariai Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Lukas Savickas, Rūta Miliūtė, Arminas Lydeka, Europos Parlamento narys Andrius Kubilius ir nacionalinių piliečių panelių atstovas Rytų Europos studijų centro (RESC) analitikas Justinas Kulys.

„Taip pat viliuosi, kad Konferencija pasieks bent tris dalykus: pirma - ji sustiprins, o ne susilpnins Europą; antra - Konferencijos dėka Europa taps demokratiškesnė; ir trečia - Konferencijos dėka Europa taps labiau įtraukianti”, – pabrėžė A. Pranckevičius. “Todėl, kalbėdami apie Europos ateitį, neturime pamiršti Vakarų Balkanų, Rytų Partnerystės ar Pietų Kaimynystės šalių likimo”.

Viceministro kalbos tekstas anglų kalba:
čia
.

Daugiau informacijos apie Konferenciją dėl Europos ateities:
https://futureu.europa.eu/?locale=lt


URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas
Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534
Facebook
|
Twitter
|
Flickr
|
Youtube |Linkedin
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis