ELTA

Viceministras M. Adomėnas diskusijoje su tarptautinėmis finansinėmis institucijomis pabrėžė paramos Ukrainos reformų procesui svarbą

2021-06-22
19:40
URM
Adomėnas
Birželio 22 dieną viceministras Mantas Adomėnas dalyvavo Europos Komisijos ir Ukrainos vyriausybės organizuotoje nuotolinėje diskusijoje su tarptautinėmis finansinėmis institucijomis „The investment climate in the post-pandemic Ukraine — meeting with the International Financial Institutions“. Ši diskusija yra viena iš šių metų IV-osios tarptautinės Ukrainos reformų konferencijos parengiamųjų renginių.
Renginio dalyvius pasveikino Ukrainos ministras pirmininkas Denysas Šmyhalis. Diskusijoje apie Ukrainos reformų pasiekimus ir iššūkius pandemijos metu, infrastruktūros plėtrą ir skaitmeninę transformaciją taip pat dalyvavo Ukrainos vyriausybės nariai, Tarptautinio valiutos fondo, Pasaulio banko, kitų tarptautinių finansinių institucijų atstovai.
 Viceministras M. Adomėnas baigiamojoje kalboje pabrėžė, kad teisės viršenybė, skaidri ir nepriklausoma teismų sistema bei funkcionuojanti kovos su korupcija struktūra yra būtinos norint pritraukti užsienio investicijas. „Lietuva pasirengusi ir toliau dalintis patirtimi skirtingose reformų įgyvendinimo srityse. Džiaugiuosi, kad Vilniuje rengiama Ukrainos reformų konferencija suteiks galimybę aptarti Ukrainos pasiekimus ir tolesnius siekius reformų procese“, - sakė viceministras.
 Ukrainos reformų konferencija liepos 7-8 dienomis vyks Vilniuje.
 
 
 
URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas
Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis