ELTA

Seimo nario Vytauto Bako pranešimas: „Seimo nariai ragina ministrą pasiruošti viso Kaunas–Alytus kelio rekonstrukcijai, ne tik atkarpos“

2021-07-07
09:36
Seimas
Bakas
Seimo laikinajai Dzūkijos bičiulių grupei priklausantys parlamentarai Vytautas Bakas, Robertas Šarknickas, Orinta Leiputė, Julius Sabatauskas, Juozas Baublys, Laurynas Kasčiūnas, Linas Slušnys, Dalia Asanavičiūtė, Zenonas Streikus, Arminas Lydeka, Andrius Kupčinskas ir Andrius Palionis kreipėsi į susisiekimo ministrą Marių Skuodį, ragindami ministrą pasiruošti viso kelio Nr. 130 Kaunas–Prienai–Alytus rekonstrukcijai, ne tik vienos jo atkarpos.
Šis kelias aistras kelia jau daugiau nei dvidešimt metų. Tai vienas labiausiai apkrautų, vienas iš avaringiausių krašto kelių, ypač svarbi susisiekimo arterija pietų Lietuvos ekonomikai, tačiau jo rekonstrukcija niekaip neprasideda. Šių metų pradžioje susivienijus Seimo Laikinųjų Dzūkijos ir Kauno regiono bičiulių grupių parlamentarams, regiono savivaldybių merams pavyko pasiekti, kad į Vyriausybės programos priemonių planą būtų įtraukta šio valstybinės reikšmės krašto kelio ruožo Kaunas–Prienai rekonstrukcija.
Tačiau tai tik dalis kelio. Parlamentarai siūlo ministrui inicijuoti ir likusios kelio atkarpos specialiojo plano parengimą: „Gerbiamas ministre, sveikiname Jūsų iniciatyvą pradėti įgyvendinti valstybinės reikšmės krašto kelio Kaunas–Prienai–Alytus rekonstrukcijos darbus <...> kviečiame sistemiškai įvertinti šio kelio įtaką regiono ekonomikai ir žmonių saugumui bei kompleksiškai spręsti šio regiono susisiekimo klausimą, inicijuoti likusio kelio ruožo Prienai–Alytus specialiojo plano parengimą“.
Nuo praeitų metų pabaigos yra įvykęs jau ne vienas parlamentarų ir krašto merų susitikimas su susisiekimo ministru M. Skuodžiu, Lietuvos automobilių kelių direkcijos atstovais. „Džiugu, kad visi situaciją matome taip pat, kad būtent viso kelio Kaunas–Prienai–Alytus rekonstrukcija yra regiono ekonominės-socialinės pažangos sąlyga. Matome, kad konkretūs darbai dėl atkarpos Kaunas–Prienai prasidėjo, Susisiekimo ministerijos dėmesys šiai problemai yra deramas, tačiau kelio ruožo rekonstrukcija tik iš dalies sprendžia regiono susisiekimo problemas. Turime žiūrėti į visą projektą, dalis ir yra tik dalis. Sutvarkius dalį, tikėtina, kad automobilių eismo šiuo keliu intensyvumas dar padidėtų, ir likusi nerekonstruota dalis tikrai netaps saugesnė“, – teigia Seimo Dzūkijos bičiulių grupės pirmininkas Vytautas Bakas.
Parlamentaras įsitikinęs, kad toks Seimo narių, merų, ministerijos ir atsakingų valstybės institucijų sutelktumas rodo ir projekto svarbą, ir potencialą pagaliau imtis spręsti problemą, apie kurią regione kalbama dešimtmečiais, tačiau vis nepavyksta išjudinti.
Daugiau informacijos:
Edita Milaševičiūtė
Lietuvos Respublikos Seimo nario Vytauto Bako patarėja
Tel. (8 5) 239 6659
El. p. edita.milaseviciute@lrs.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis