ELTA

Prezidentas: sprendžiant nelegalios migracijos problemą svarbiausi yra greitis, efektyvumas ir stipri politinė valia

2021-07-29
16:03
2021-07-29Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį susitiko su Lietuvos parlamentinių partijų lyderiais ir Ministre Pirmininke Ingrida Šimonyte. Susitikimas visų pirma buvo skirtas šalies užsienio politikos principams patvirtinti ekstremalios situacijos dėl Baltarusijos režimo sukeltos nelegalios migracijos akivaizdoje.
Apibendrindamas susitikimą Prezidentas pabrėžė, kad Lietuva ir toliau laikysis užsienio politikos principų, pagrįstų demokratijos vertybėmis, suformuotų per pastaruosius 30 metų. Pasak šalies vadovo, požiūris į Baltarusijos režimą ir jo vertinimas negali keistis režimo vykdomo hibridinio išpuolio akivaizdoje.
Šalies vadovas akcentavo, kad ekstremali situacija yra metas veikti kartu ir telkti pajėgas, o svarbiausi bendro veikimo elementai šiuo metu yra greitis, efektyvumas ir stipri politinė valia. Jis pažymėjo, kad Lietuva turėtų veikti kartu su partneriais Europos Sąjungoje ir NATO.
„Susitikimo metu dažnai girdėjau žodžius „sutarėme“ ir „vieningai“. Tai teikia vilčių, kad bendromis pastangomis sugebėsime įveikti migracijos problemą. Sienos kontrolės klausimą reikia spręsti šiandien ir dabar, tai turime padaryti labai greitai“, - sakė Prezidentas.
Susitikime aptartas galimo nepaprastosios padėties įvedimo klausimas. Partijų lyderiai sutarė toliau konsultuotis šiuo klausimu, kruopščiai įvertinti teisines tokio sprendimo aplinkybes ir tai, kokią įtaką šis sprendimas turės ne tik sienos apsaugos stiprinimui, bet ir pilietinėms teisėms Lietuvoje.
Prezidentūroje vykusiame susitikime dalyvavo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis, Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė, Liberalų sąjūdžio frakcijos Seime seniūnas Eugenijus Gentvilas, Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė, Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas, Lietuvos regionų partijos pirmininkas Jonas Pinskus, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis.
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis