ELTA

Seimo Lietuvos regionų frakcija kreipiasi į Prezidentą: „Kreipimasis dėl migrantų krizės ir politinės-ekonominės padėties šalyje“  

2021-08-30
17:18
Seimas
Regionų
Frakcija
„Jūsų Ekscelencija Lietuvos Respublikos Prezidente,
Lietuvos regionų frakcija su nerimu stebi pastarųjų dienų Vyriausybės vykdomą politiką, ne tik neduodančią jokių apčiuopiamų rezultatų, bet ir vedančią Lietuvą ne tik į politinę, bet ir ekonominę prarają.
Stebina tai, kad dabartinė Vyriausybė sugeba kartoti tas pačias klaidas, kurias darė 2009 metais, naktiniais mokesčiais sukeldama šalyje visišką chaosą ir pasimetimą. Ne mažiau žalos Lietuvos ekonomikai ir jos žmonėms atnešusi amžiaus sandoriu vadinama „Williams“ istorija, Ignalinos atominės elektrinės projektas, konservatorių Vyriausybės valdymo laikais duota žalia šviesa „Klaipėdos naftai“ valstybės vardu pasiskolinti beveik 300 mln. eurų suskystintųjų gamtinių dujų terminalui „Independence“ išpirkti.
Analogiška situacija kartojasi – kasdien augantys, skaidrumo stokojantys pirkimo kaštai, organizuojant tiek fizinio barjero (tvoros „Concertina“) ir modulinių kilnojamųjų statinių (namelių), tiek perkant administravimo ir aptarnavimo paslaugas. Lietuvos verslui nerimą kelia situacija su Kinija. Ne paslaptis, kad glaudžius ekonominius santykius su Baltarusija palaiko tokios įmonės kaip Klaipėdos uostas, Lietuvos geležinkeliai. Tuo tarpu, įmonei Lietuvos geležinkeliai atleidžiant šimtus darbuotojų, ekonomikos ir inovacijų ministrė žiniasklaidos priemonėmis skelbia apie naujų rinkų atidarymą.
Nesunku pastebėti, kad paminėtos Lietuvos problemos ir jų sprendimo būdai turi vieną bendrą bruožą – MILIJARDAI EURŲ. Ir ne iš Europos Sąjungos lėšų, o iš Lietuvos biudžeto, o tai palies kiekvieną mūsų šalies pilietį, ypač labiausiai pažeidžiamą – pensininką, mokytoją, gydytoją, kultūros darbuotoją, visą viešąjį sektorių. Pasekmes Lietuvos žmonės jaučia jau dabar – brangstančios prekės, paslaugos, rudenį mokėsime brangiau už šildymą, elektrą, dujas.
Lietuvos regionų frakcija, atsižvelgdama į Lietuvoje susidariusią neeilinę padėtį, Vyriausybės vykdomą žalingą politiką, besikartojantį Lietuvos ekonomikos žlugdymo scenarijų, nieko bendro neturintį su gerovės valstybės kūrimu, kreipiasi į Jus, Lietuvos Respublikos Prezidente.
Prašome Jūsų, pasitelkus visas Prezidento Konstitucines galias, diplomatinius kanalus aukščiausiu lygiu kreiptis į Europos Vadovų Tarybą, Europos Komisiją ir Europos Sąjungos institucijas dėl fizinio barjero (tvoros) bei modulinių kilnojamų statinių (namelių) pirkimo, migrantų apgyvendinimo ir išlaikymo kaštų finansavimo iš Europos Sąjungos.
Stebėdami Vyriausybės vykdomą žalingą Lietuvai užsienio politiką, premjerės pastangas tempti paskui save kai kuriuos ministrus, matant akivaizdžią nekompetenciją, epizodiškus jų veiksmus reaguojant tik į pasekmes, vengiant prisiimti atsakomybę, reiškiame nepasitikėjimą vidaus reikalų ministre Agne Bilotaite, užsienio reikalų ministru Gabrieliumi Landsbergiu, sveikatos apsaugos ministru Arūnu Dulkiu.
 
Lietuvos regionų frakcijos seniūnas                                       Jonas Pinskus“
 
Daugiau informacijos:
Seimo Lietuvos regionų frakcijos seniūnas
Jonas Pinskus
Tel. (8 5) 239 6601
El. p. jonas.pinskus@lrs.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis