ELTA

Seimo narys Kęstutis Masiulis įteiks Europos prizą: „Garbingą apdovanojimą dukart iš eilės pelnė Vakarų Ukrainos miestai, tuo pademonstruodami šios valstybės europines ambicijas“

2021-09-20
09:45
2021 m. rugsėjo 20 d. pranešimas žiniasklaidai (daugiau naujienų)
Trečius metus Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos Europos prizo pakomitečiui pirmininkaujantis Seimo delegacijos Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje (ETPA) nario pavaduotojas Kęstutis Masiulis Chmelnyckyje (Ukraina) dalyvaus Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos Europos prizu apdovanotų miestų asociacijos generalinės asamblėjos posėdyje Ivano Frankivske ir 2021 m. Europos prizo teikimo ceremonijoje.
„Pernai Europos prizu buvo apdovanotas Ukrainos miestas Ivano Frankivskas, o šiemet iškilmingoje ceremonijos šį apdovanojimą ir 20 tūkst. eurų čekį Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos vardu įteiksiu kitam Ukrainos miestui – Chmelnyckiui. Džiaugiuosi, kad tokį garbingą apdovanojimą du kartus iš eilės pelnė Vakarų Ukrainos miestai, tuo pademonstruodami šios valstybės europines ambicijas“, – Seimo kanceliarijos Spaudos biurui sako parlamentaras K. Masiulis.
Seimo narys K. Masiulis iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje, kurioje dalyvaus jo vadovaujama ETPA delegacija, sakys kalbą. Iš viso Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos Europos prizo pakomitetyje dirba 22 parlamentarai iš įvairių valstybių.
Europos prizas buvo įsteigtas 1955 m. Tai garbingas apdovanojimas, kuris skiriamas Europos miestui už europines veiklas – miestų dvynių bendradarbiavimą, europinius renginius, pažintinius vizitus ir pan. Kiekvienais metais Europos Tarybos Parlamentinė Asamblėja atrenka ir apdovanoja miestus Europos diplomais, Garbės vėliavomis, garbės lentomis ir Europos prizu. Kaip atkreipia dėmesį Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos Europos prizo pakomitečiui pirmininkaujantis K. Masiulis, diplomais, vėliavomis, garbės lentomis kasmet apdovanojamos kelios dešimtys Europos (ne vien Europos Sąjungos) miestų, o pagrindinį – Europos prizą – pelno tik vienas.
Seimo narį K. Masiulį į Ukrainą Seimo valdyba komandiravo rugsėjo 20–25 d.

Parengė
Informacijos ir komunikacijos departamento
Spaudos biuro patarėja
Monika Kutkaitytė
Tel. (8 5) 239 6666, el. p. rsv@lrs.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis