ELTA

Seime lankysis Europos Parlamento Pirmininko pavaduotoja R. Mecola

2021-09-22
10:14
2021 m. rugsėjo 22 d. pranešimas žiniasklaidai (daugiau naujienų)

Rugsėjo 24 d., penktadienį, Lietuvoje lankysis Europos Parlamento Pirmininko pirmoji pavaduotoja Roberta Mecola (Roberta Metsola), kuri vizito metu susitiks su Seimo ir Vyriausybės vadovais ir atstovais, dalyvaus diskusijoje apie ES ateitį, apsilankys Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje.
Europos Parlamento Pirmininko pirmosios pavaduotojos R. Mecolos vizito programa:
8.30 val. – neformalus susitikimas su Ministre Pirmininke Ingrida Šimonyte (Vyriausybės rūmai);
9.30 val. – susitikimas su Seimo Pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen (Algirdo Mykolo Brazausko salėje, Seimo I rūmai);
10 val. – susitikimas su Seimo Europos reikalų, Nacionalinio saugumo ir gynybos, Užsienio reikalų ir Žmogaus teisių komitetų pirmininkais ir nariais (Europos reikalų komiteto posėdžių salė, 218 kab., Seimo I rūmai).
11.30 val. R. Mecola kartu su Seimo Pirmininko pavaduotoja, Europos reikalų komiteto pirmininke Radvile Morkūnaite-Mikulėniene dalyvaus diskusijoje apie Europos Sąjungos ateitį „Europos namuose“. (Išsamesnė informacija apie šią diskusiją skelbiama čia)
15.40 val. Europos Parlamento Pirmininko pirmoji pavaduotoja lankysis Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje Medininkuose, 16.05 val. – Padvarionių pasienio užkardoje.
Roberta Mecola 2013 m. pirmą kartą išrinkta į Europos Parlamentą tapo viena pirmųjų Maltos moterų Europos Parlamento narių. 2020 m. ji buvo išrinkta Europos Parlamento Pirmininko pirmąja pavaduotoja ir tapo pirmąja Maltos piliete, užėmusia šias pareigas. Ji yra teisininkė, kuri specializuojasi Europos teisės ir politikos srityse. Prieš tapdama Europos Parlamento nare, R. Mecola dirbo Maltos nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje, vėliau – Europos Sąjungos vyriausiojo įgaliotinio užsienio reikalams ir saugumo politikai teisės klausimais patarėja. Studijų metais ji dirbo įvairiose organizacijose, 2002–2003 m. dirbo Europos demokratų studentų organizacijos generaline sekretore.
Europos Parlamente Pirmininko pavaduotoja R. Mecola 2017–2020 m. sausio mėn. buvo EPP grupės Piliečių laisvių, teisingumo ir vidaus reikalų komiteto koordinatore. R. Mecola buvo Parlamento pranešėja dėl 2019 m. Europos sienų ir pakrančių apsaugos reglamento.

Daugiau informacijos:
Protokolo skyriaus vyriausioji specialistė Eglė Sabalienė
Mob. 8 616 19 348, el. p. egle.sabaliene@lrs.lt

Parengė
Informacijos ir komunikacijos departamento
Spaudos biuro vyriausiasis specialistas
Rimas Rudaitis
Tel. (8 5) 239 6132, el. p. rimas.rudaitis@lrs.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis