ELTA

Europos Parlamento pirmininko pavaduotoja Roberta Metsola Lietuvoje diskutuos apie ES ateitį

2021-09-23
11:50
Europos Parlamento pranešimas spaudai 2021-09-23

Penktadienį Lietuvoje su oficialiu vizitu lankysis Europos Parlamento (EP) pirmininko pirmoji pavaduotoja Roberta Metsola (Europos liaudies partija, Malta), kuri susitiks su Seimo ir Vyriausybės vadovais, lankysis pasienyje su Baltarusija bei dalyvaus diskusijoje su Lietuvos gyventojais apie ES ateitį.
R. Metsola 8.30 val. susitiks su ministre pirmininke Ingrida Šimonyte, 9.30 val. – su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen. Vėliau numatyti EP pirmininko pavaduotojos susitikimai su Seimo Europos reikalų, Nacionalinio saugumo ir gynybos, Užsienio reikalų ir Žmogaus teisių komitetų nariais. Popiet R. Metsola lankysis pasienyje su Baltarusijoje – Medininkuose bei Padvarionių pasienio užkardoje.

11.30–13.00 val. „Europos namuose“ Vilniuje (Gedimino pr. 16) numatyta Konferencijos dėl Europos Sąjungos ateities diskusija, kurioje EP pirmininko pavaduotoja Roberta Metsola ir Lietuvos Respublikos Seimo pirmininko pavaduotoja, Seimo Europos reikalų komiteto pirmininkė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė su jaunimo organizacijų atstovais, akademikais, ekspertais, interesų grupių atstovais, valstybės tarnautojais ir kitais dalyviais diskutuos apie Europos saugumo politiką, migracijos klausimus, jaunimo ateitį bei ES ekonomikos atsigavimą ir žaliąjį kursą. Diskusiją moderuos politologas prof. dr. Mindaugas Jurkynas.

Dalyvių skaičius yra ribotas, todėl renginyje galės dalyvauti tik iš anksto užsiregistravę asmenys, turintys Galimybių pasą. Maloniai prašome užsiregistruoti spustelėjus šią nuorodą: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/diskusija

Renginys taip pat bus tiesiogiai transliuojamas Europos Parlamento biuro Lietuvoje „Facebook“ paskyroje ir Lietuvos Respublikos Seimo Youtube paskyroje „Atviras Seimas“.

 Dovaidas PabiržisEP ryšių su žiniasklaida administratorius
+ 370 5 212 0766
+ 370 685 51121
dovaidas.pabirzis@europarl.europa.eu
 

 
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis