ELTA

Užsienio investuotojų inovatyviems projektams – 20 mln. eurų

2021-09-27
09:45
Pranešimas žiniasklaidai
2021-09-27
Siekiant pritraukti į Lietuvą daugiau užsienio investicijų į  mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros ir inovacijų sričių projektus, skelbiamas kvietimas teikti paraiškas pagal Europos Sąjungos investicijų priemonę „SmartInvest LT+”. Užsienio investuotojams ar Lietuvoje veikiančių užsienio investuotojų įmonėms konkurso būdu bus paskirstyta 20 mln. eurų.
„Investicijos į mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros sprendimus, šios srities infrastuktūros plėtrą yra ilgalaikės ir neša didžiulę grąžą. Jos atveria kelius spartesnei inovacijų plėtrai bei glaudesniam verslo ir mokslo bendradarbiavimui, o verslui suteikia galimybę prisitaikyti prie globalių pokyčių ir sėkmingai konkuruoti  pasaulio rinkose. Tai didina ne tik įmonių, bet ir visos Lietuvos konkurencingumą“,  – sako  ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Pasak ministrės, projektų atranka pagal  šią priemonę bus atliekama konkurso būdu, todėl įmonės konkuruos tarpusavyje. Taip siekiama, kad atranka vyktų skaidriai, o finansavimas būtų skiriamas reikšmingiausiems ir daugiausiai naudos teikiantiems projektams.
Priemonė „Smart Invest Lt+“ skatina tiesiogines užsienio investicijas į aukštą pridėtinę vertę kuriančius produktus, suteikia galimybę įmonėms kurti naują arba plėsti esamą infrastruktūrą, leidžia greičiau diegti inovacijas. Pagal šią priemonę šalyje plėtojantiems veiklą užsienio investuotojams bus finansuojamas mokslinių tyrimų įrangos įsigijimas, mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros veiklų vykdymas, personalo išlaikymas, reikalingų medžiagų, patentų ir licencijų įsigijimas.
Didžiausia projektui galima skirti finansavimo lėšų suma – 3 mln. eurų tiesioginėms užsienio investicijoms į MTEP veiklas ir 4,5 mln. eurų – MTEPI infrastruktūrai kurti ar plėsti.
Užsienio investuotojai paraiškas gali teikti iki š. m. spalio 27 d. VšĮ Lietuvos verslo paramos agentūrai. Kvietimo dokumentai  skelbiami čia.

   
Daugiau informacijos:
Ryšių su visuomene skyrius
El. p. info@eimin.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis