ELTA

G. Landsbergis Lisabonoje akcentavo ES vienybės poreikį

2021-09-28
20:30
Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija
Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas
2021-09-28
Pranešimas spaudai
Rugsėjo 28 dieną užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis su darbo vizitu lankėsi Lisabonoje, Portugalijoje, kur susitiko su Portugalijos užsienio reikalų ministru Augusto Santos Silva. Ministrai aptarė dvišalį Lietuvos ir Portugalijos bendradarbiavimą, Europos Sąjungos (ES) santykius su Baltarusija, Rusija ir Kinija bei ES vaidmenį Afrikoje.
G. Landsbergis pasidžiaugė puikiais dvišaliais santykiais bei padėkojo Portugalijai už jos indėlį stiprinant Lietuvos ir viso regiono saugumą. Nuo rugsėjo mėnesio portugalų pilotai jau penktą kartą vadovauja NATO oro policijos misijai.
Susitikimo metu ministras akcentavo vieningos ES politikos Kinijos atžvilgiu poreikį. “Santykiuose su Kinija ES turi kalbėti vienu balsu. Taip mes galėsime geriau apginti mūsų bendrus interesus, todėl bendras ES 27+1 formatas yra tinkamiausias kelias bendraujant su Kinija”, - pažymėjo Lietuvos diplomatijos vadovas. Ministrai akcentavo didesnio ES vaidmens Indijos ir Ramiojo vandenyno regione svarbą.
Kalbėdamas apie ES migracijos politiką ir su nelegaliais migrantais susijusią padėtį Lietuvoje,
G. Landsbergis pažymėjo būtinybę adaptuoti ES teisinę bazę tokiems atvejams, su kuriais susidūrė Lietuva, Baltarusijos įvykdytos hibridinės atakos metu.
Susitikimo su Portugalijos parlamento Europos reikalų komiteto pirmininku Luísu Capoulas Santos metu aptarti ES santykiai su Kinija bei ES migracijos politika.
Diskusijoje su Lietuvos garbės konsulais ministras G. Landsbergis aptarė tolesnes dvišalio bendradarbiavimo, ypatingai ekonomikos srityje, perspektyvas.
Šių metų spalio 4 dieną Lietuva ir Portugalija minės diplomatinių santykių atkūrimo trisdešimtmetį.
Nuotraukos: Portugalijos Užsienio reikalų ministerija.

URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas
Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534
Facebook | Twitter | Flickr | Youtube |Linkedin
Atsisiųsti
Atsisiųsti
Atsisiųsti
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis