ELTA

A. Armonaitė Akmenėje aptars planuojamą laisvosios ekonominės zonos plėtrą   

2021-10-11
08:38

Ekonomikos ir inovacijų ministrė pirmadienį lankysis Akmenės rajone, kur domėsis čia įsikūrusios laisvosios ekonominės zonos (LEZ) vystymosi perspektyvomis, susitiks su verslo atstovais ir rajono vadovybe.
„Akmenės rajonas yra puikus pavyzdys, kai didelės verslo investicijos ir naujos darbo vietos pradeda iš esmės keisti rajono raidą. Dabar svarbu, kad teigiami pokyčiai nesustotų, LEZ būtų toliau plečiama ir atsivertų galimybių čia pakviesti dar daugiau įmonių“, – sakė ministrė.   
A. Armonaitė susitiks su Akmenės rajono savivaldybės meru Vitalijumi Mitrofanovu, Akmenės LEZ direktore Lina Mockute, čia veikiančių įmonių atstovais. Ministrė taip pat lankysis Vakarų medienos grupės (VMG) gamykloje ir „Akmenės cemente“.
Darbo vizito metu ministrė aptars rajono vystymuisi aktualius klausimus: kaip pritraukti naujų investuotojų, sukurti daugiau darbo vietų vietos gyventojams, domėsis įmonių plėtros planais.
Akmenėje įsikūrusi LEZ yra jauniausia iš 7-ių šalyje veikiančių LEZ, tačiau ji vystosi itin sparčiai. Pernai rudenį VMG čia  atidarė vieną didžiausių Europoje medienos drožlių plokščių gamyklą, į kurią investuota 146 mln. eurų ir sukurta 140 darbo vietų. Į artimiausiais metais čia numatomas atidaryti dvi naujas gamyklas VMG planuoja investuoti daugiau nei 250 mln. Eur, sukurti dar 850 darbo vietų.
Siekiant pritraukti naujų investuotojų, į šios LEZ infrastruktūros plėtrą artimiausiais metais ketinama investuoti daugiau kaip 3 mln. eurų. Teritorijoje bus sukurta papildomų susisiekimo galimybių geležinkeliu, keliais, įdiegta kitų modernių sprendimų, didinsiančių jos patrauklumą investuotojams. Taip pat planuojama prie LEZ teritorijos prijungti naują beveik 10 ha žemės sklypą.
  
Daugiau informacijos:
Ryšių su visuomene skyrius
El. p. info@eimin.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis