ELTA

o Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos pranešimas: „Diskusija „Lietuvos užsienio politika: vertybės, strategija, perspektyvos“

2021-10-12
16:24
Seimas
Diskusija
Konservatoriai
Spalio 13 d., trečiadienį, 12 val. Signatarų namų Diplomatijos ekspozicinėje salėje (Pilies g. 26, Vilnius) vyks diskusija „Lietuvos užsienio politika: vertybės, strategija, perspektyvos“.
Dabartinė Lietuvos užsienio politika didžiųjų Rytų valstybių atžvilgiu susilaukia plataus dėmesio ir atgarsių populiariausiuose tarptautinės politikos leidiniuose ir portaluose. Ilgą laiką aiškią vertybinę poziciją Rusijos atžvilgiu rodžiusi Lietuva per pastaruosius metus tapo viena aktyviausių Taivano liberalios demokratijos gynėjų, o tai lėmė pablogėjusius santykius su kontinentine Kinija. Dėl šių veiksmų Lietuva imta vadinti viena iš laisvojo pasaulio vėliavnešių, užsiimančia vertybine lyderyste regione.
Kalbėtojai apžvelgs esamą situaciją ir pateiks įžvalgas bei vertinimus apie Lietuvos Rytų politikos vertybinę poziciją, tarptautinį toną ir potencialias su tuo susijusias trumpojo ir ilgojo laikotarpių pasekmes.
Kalbėtojai: ambasadorius, signataras Petras Vatiekūnas; užsienio reikalų viceministras Mantas Adomėnas; Seimo Europos reikalų komiteto narys Matas Maldeikis; politikos analitikas Justinas Mickus.
Tiesioginę renginio transliaciją galima rasti čia: https://bit.ly/2YDDfKf
Kviečiami žiniasklaidos atstovai.

Daugiau informacijos:
Seimo TS-LKD frakcijos viešieji ryšiai
Mob. 8 638 85 328
El. p. tsfrakcija@lrs.lt 
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis