Agency 1323

AS „DelfinGroup“ IPO dalyvavo 5 927 investuotojai — pajamos viršija 8 mln. Eur

2021-10-15
15:50
DelfinGroup
IPO
Nasdaq
AS „DelfinGroup“ pirminis viešas akcijų siūlymas (IPO) „Nasdaq Riga“ vertybinių popierių biržoje baigėsi sėkmingai. Jame dalyvavo 5 927 investuotojai, įskaitant 10 institucinių investuotojų. Pagal investuotojų aktyvumą tai buvo didžiausias IPO Latvijoje. Paklausa pasiekė 73 proc. pirminio bazinio siūlymo (iki 7 300 000 akcijų), IPO metu pritraukta 8, 09 mln. Eur bendrųjų pajamų.
1 146 investuotojai iš Latvijos pasirašė 1 903 485 akcijas, 4 584 investuotojai iš Estijos — 3 185 381 akciją, 153 investuotojai iš Lietuvos — 141 807 akcijas, 44 investuotojai iš kitų šalių — 88 921 akciją. Visiems investuotojams bus paskirstytas jų pasirašytų akcijų skaičius.
AS „DelfinGroup“ valdybos pirmininkas Didzis Ādmīdiņš: „Tai buvo didžiausias šiais metais IPO Latvijoje ir antras pagal dydį Baltijos šalyse tiek pagal investuotojų skaičių, tiek pagal pritrauktą kapitalą. Esame dėkingi visiems investuotojams už pasitikėjimą AS „DelfinGroup“, kuris padės bendrovei pasiekti ilgalaikių tikslų. Paklausa iš mažmeninių investuotojų gerokai viršijo mūsų pradinius lūkesčius, dėl to AS „DelfinGroup IPO tapo didžiausiu Latvijos istorijoje pagal dalyvavusių investuotojų skaičių. Instituciniai investuotojai buvo kiek mažiau aktyvūs nei iš pradžių tikėjomės, tačiau tai galima paaiškinti jų dalyvavimu kituose dideliuose sandoriuose, kurie vyko Baltijos vertybinių popierių biržose. Naujieji AS „DelfinGroup“ akcininkai pirmosios investicijų grąžos gali tikėtis jau šių metų gruodį, kai AS „DelfinGroup“ planuoja išmokėti kitus ketvirtinius dividendus. Tikimės, kad pritrauktas kapitalas leis mums sėkmingai refinansuoti esamus įsipareigojimus palankesnėmis sąlygomis ir ateityje pritraukti trumpalaikį turtą su daug mažesnėmis palūkanomis, taip pat toliau didinti verslo apimtis ir pelningumą pagal paskelbtus planus.“
Ivars Bergmanis, „LHV“ Institucinių rinkų vadovas: „Tai, kad įmonei pavyko pritraukti tokį nemažą investuotojų skaičių, ateityje gali lemti santykinai sveiką akcijų likvidumą antrinėje rinkoje. Panašu, kad šis ruduo buvo pats aktyviausias laikotarpis Baltijos šalių kapitalo rinkos istorijoje, todėl bendrovei teko konkuruoti su dar trimis viešais siūlymais (visi jie iš Estijos). Verta paminėti, kad 77 proc. AS „DelfinGroup“ investuotojų buvo iš Estijos. Finansinio raštingumo lygis Estijoje yra akivaizdžiai didžiausias iš Baltijos šalių, o aktyvus investavimas į vertybinius popierius gana įprastas. Bendrovės akcininkų skaičius bus daugiau nei 3 kartus didesnis už šiuo metu Latvijos sąrašo viršuje esančios bendrovės akcininkų skaičių. Įmonės veiklos sritis taip pat suteiks investuotojui gana ypatingą galimybę investuoti į Latvijos makroekonomikos istorijos temą, nes jos veikla yra glaudžiai susijusi su vartotoju.“
Stebėtojų tarybos pirmininkas ir vienas iš įkūrėjų Agris Evertovskis: „Komanda į šį IPO įdėjo daug pastangų, ir visi mes labai džiaugiamės rezultatais. Prieš 12 metų buvome tik startuolis su vienu lombardu bei vizija teikti geresnes ir lengviau suprantamas būtiniausias finansines paslaugas, kuri vis dar yra mūsų DNR. Stebėtojų tarybos požiūriu, šiandien mūsų pagrindiniai prioritetai yra padidinti AS „DelfinGroup“ vertę visų akcininkų naudai, užtikrinant geriausią augimo strategiją, rizikų valdymą bei aplinkos apsaugos, socialinės atsakomybės ir gerosios valdysenos praktiką.”
„LHV Pank“ klientai sudarė 52 proc. investuotojų, „Swedbank Baltic“ klientai – 40 proc. investuotojų, SEB klientai Baltijos šalyse – 6 proc. investuotojų, 2 proc. investuotojų buvo kitų bankų klientai.  
Per IPO investuotojai iš viso pasirašė 5 319 594 naujas akcijas, o bendras AS „DelfinGroup“ akcijų skaičius bus 45 319 594. Vienos akcijos kaina buvo 1,52 Eur, iš viso pritraukta 8,09 mln. Eur bendrųjų pajamų. 
Spalio 20 d., gavus „Nasdaq Riga“ valdybos sutikimą, prasidės prekyba AS „DelfinGroup“ akcijomis „Nasdaq Riga“ Baltijos pagrindiniame sąraše. AS „DelfinGroup“ bus viena iš 33 Baltijos ir 4 Latvijos bendrovių, kurių akcijomis bus prekiaujama šiame sąraše.
AS „DelfinGroup“ IPO patarėjai buvo „LHV Pank“ ir advokatų kontora „Eversheds Sutherland Bitāns“. Kad užtikrintų AS „DelfinGroup“ akcijų likvidumą, AS „DelfinGroup“ pasirašė rinkos formavimo sutartį su AS „LHV Pank“. Daugiau apie rinkos formuotojus skaitykite: https://nasdaqbaltic.com/market-information/market-makers/
Apie AS „DelfinGroup“
AS „DelfinGroup“ yra licencijuota technologijomis grįsta finansinių paslaugų bendrovė, įkurta 2009 m. ir veikianti su prekių ženklais „Banknote“ ir „VIZIA“. Bendrovė nuolat kuria ir siūlo vartojimo paskolas, lombardo paskolas, specialias paskolas vyresnio amžiaus žmonėms, „pirk dabar – mokėk vėliau“ produktus, taip pat parduoda naudotas ir beveik naujas prekes internetu bei daugiau nei 90 filialų visoje Latvijoje. AS „DelfinGroup“ komanda, kurioje dirba daugiau nei 250 profesionalų, per mėnesį išduoda 35 000 paskolų. Bendrovė iš viso turi daugiau nei 400 000 registruotų klientų. Nuo 2014 m. AS „DelfinGroup“ leidžia obligacijas „Nasdaq Riga“ vertybinių popierių biržoje. Bendrovė reguliariai moka dividendus savo akcininkams. 2020 m. bendrovės grynasis paskolų portfelis išaugo iki 34,6 mln. eurų, EBITDA siekė 9,3 mln. eurų, o pelnas prieš pajamų mokesčius dividendams sudarė 4,65 mln. eurų. Įmonės tvarumas grindžiamas kryptingu įmonių valdymu, „fintech“ naujovėmis, atsakingu skolinimu, finansine įtrauktimi ir žiedinės ekonomikos palengvinimu. Įmonė pelningai dirba kasmet nuo 2010 m.
###
Daugiau informacijos:
Kristaps Bergmanis, „AS DelfinGroup“ valdybos narys
Tel. +371 29144168
Whatsapp: +371 26189988
El. paštas: ipo@delfingroup.lv
Atsisiųsti
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis