ELTA

Numatoma 4 eurais didinti pareiginės algos bazinį dydį

2021-10-19
13:58
2021 m. spalio 19 d. pranešimas žiniasklaidai (daugiau naujienų)
Seimas pradėjo svarstyti socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės pristatytą įstatymo projektą, kuriuo siūloma 4 eurais (iki 181 eurų) didinti pareiginės algos bazinį dydį. Šis dydis taikomas apskaičiuojant valstybės tarnautojų, pareigūnų, valstybės ir savivaldybių biudžetinių įstaigų darbuotojų, politikų ir teisėjų darbo užmokestį.
„Nustačius minėtą dydį, valstybės politikų, bendrosios kompetencijos ir specializuotų teismų teisėjų, valstybės pareigūnų, valstybės tarnautojų, valstybės ir savivaldybių biudžetinių įstaigų darbuotojų, Konstitucinio Teismo teisėjų, karių darbo užmokestis (atlyginimai), įstatymų pagrindais sudarytų komisijų narių atlygis ir kitos teisės aktuose nustatytos išmokos ir atlygiai padidėtų apie 200 tūkstančių darbuotojų nuo 16,8 iki 129,20 eurų“, – teigiama dokumento aiškinamajame rašte. Pasak ministrės, numatytam 4 eurų padidinimui iš valstybės biudžeto prireiks apie 86,1 mln. eurų per metus.
2021 metų pareiginės algos bazinis dydis siekia yra 177 eurus.
Po pristatymo už šį projektą (Nr. XIVP-962) balsavo 90 Seimo narių, susilaikė 35 parlamentarai. Pritarus projektui po pateikimo, toliau jis bus svarstomas pagrindiniu paskirtame Socialinių reikalų ir darbo komitete, papildomais – Biudžeto ir finansų ir Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetuose. Prie šio klausimo svarstymo Seimo posėdyje planuojama grįžti lapkričio 25 d.

Parengė
Informacijos ir komunikacijos departamento
Spaudos biuro patarėjas
Rimas Rudaitis
Tel. (8 5) 239 6132, el. p. rimas.rudaitis@lrs.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis