ELTA

Seimo narė Morgana Danielė dalyvaus parlamentų forume seksualinių ir reprodukcinių teisių klausimais

2021-10-20
14:34
2021 m. spalio 20 d. pranešimas žiniasklaidai (daugiau naujienų)
Seimo laikinosios Vystomojo bendradarbiavimo, reprodukcinės sveikatos ir teisių grupės pirmininko pavaduotoja Morgana Danielė išvyko į Varšuvą (Lenkijos Respublika), kur spalio 21–22 dienomis dalyvaus Europos Sąjungos valstybių narių parlamentų forume seksualinių ir reprodukcinių teisių klausimais.
Seimo narė gilinsis į moterų reprodukcinių teisių padėtį skirtingose ES šalyse, ypatingą dėmesį skiriant Lenkijos klausimams.
„Ne atsitiktinai šiemet Europos parlamentarų forumas vyksta Varšuvoje. Lenkija, ir taip ilgai buvusi viena iš vos kelių valstybių pasaulyje, ribojusi teisę į nėštumo nutraukimą, toliau eina žmogaus teisių pažeidimų keliu ir pernai priėmė įstatymą, verčiantį moterį nešioti ir gimdyti nesivystantį vaisių ar tokį vaisių, kuris dėl deformacijų neturi jokių šansų išgyventi. Kaip galime pastebėti, panašių teisės aktų, ribojančių vyrų teisę į jų pačių kūną, Lenkija neturi! Tai nėra atsitiktinumas, tai yra vienos lyties asmenų dominavimo politikoje rezultatas. Moterų teisių apsauga yra svarbi užduotis ir ji itin priklauso nuo pačių moterų dalyvavimo politikoje. Turime ko pasimokyti iš kaimynų liūdnųjų pavyzdžių ir neleisti tokiems dalykams vykti nei Lietuvoje, nei jokioje kitoje demokratinėje visuomenėje“, – teigė Seimo narė Morgana Danielė.
Forumo dalyviai taip pat lankysis Lenkijos Konstituciniame Teisme, susitiks su Lenkijos LGBT ir moterų teisių atstovais.
Parengė
Informacijos ir komunikacijos departamento
Spaudos biuro vyriausioji specialistė
Saulė Eglė Trembo
Tel. (8 5) 239 6203, el. p. egle.trembo@lrs.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis