ELTA

Viceministras M. Adomėnas Paryžiuje pristatė Lietuvos kandidatūrą į UNESCO Vykdomąją tarybą

2021-10-21
13:35
Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija
Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas

2021-10-21
Pranešimas žiniasklaidai
Spalio 20 ir 21 dienomis viceministras Mantas Adomėnas lankosi Paryžiuje, Prancūzijoje, kur užsienio valstybių atstovams pristato Lietuvos kandidatūrą į UNESCO Vykdomąją tarybą. Susitikimuose su Ispanijos, Vokietijos, Omano, Saudo Arabijos, Tuniso, Angolos, Ganos, Jemeno, Ekvadoro, Madagaskaro, Mianmaro, Sent Kitso ir Nevio, Palau, Palestinos, Hondūro ir kitų šalių nuolatiniais atstovais viceministras pasidalino Lietuvos patirtimi švietimo, mokslo, kultūros paveldo apsaugos, skaitmeninių technologijų ir inovacijų srityse.
Susitikime su UNESCO generalinės direktorės pavaduotoju komunikacijai ir informacijai Tawfiku Jelassi, viceministras M. Adomėnas aptarė bendrus UNESCO ir Lietuvos prioritetus komunikacijos ir informacijos srityje, išraiškos laisvės ir žurnalistų saugumo klausimus bei Lietuvos įsitraukimą kovojant su dezinformacija. „Saviraiškos laisvė yra laisvos visuomenės pagrindas, o kuriamas baimės klimatas - iššūkis demokratinei viešajai erdvei“, − teigė viceministras. M. Adomėnas taip pat priminė apie žiniasklaidos laisvės suvaržymus Baltarusijoje ir kitose šalyse bei dar kartą paragino UNESCO ryžtingai įgyvendinti savo mandatą komunikacijos ir informacijos srityse.
Vizito Paryžiuje metu viceministras taip pat susitiko su Prancūzijos valstybės sekretoriumi Europos reikalams Clémentu Beaune. Rengiantis Prancūzijos pirmininkavimui Europos Sąjungos (ES) tarybai, susitikime aptarti aktualiausi išoriniai iššūkiai Europai ir parama demokratijai ES kaimynystėje. Viceministras pabrėžė, kad vieninga ir principinga šalių narių laikysena šių iššūkių akivaizdoje – patikimiausias stiprios Europos pagrindas.
Šiais metais Lietuva kandidatuoja į UNESCO Vykdomąją tarybą 2021-2025 metų laikotarpiui ir siekia būti išrinkta į UNESCO Tarptautinės komunikacijos plėtros programos Tarybą, užsiimančią žurnalistų saugumo ir spaudos laisvės klausimais.

URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas
Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534
Facebook | Twitter | Flickr | Youtube |Linkedin
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis