ELTA

Lietuvos karių atminimo bėgime „In Memoriam“ kviečiami dalyvauti visi geros valios žmonės

2021-10-21
17:10
Šių metų spalio 22–24 dienomis Lietuvoje ir užsienio šalyse jau septintą kartą vyks pagarbos, paramos mirusiems Lietuvos kariams bėgimas „In Memoriam“, kviečiantis pagerbti tuos, kurie buvo pasiryžę paaukoti savo gyvenimą už kiekvieną iš mūsų. Kartu  vykdoma labdaros akcija, kurios metu bus aukojamos lėšos, siekiant paremti mirusių karių šeimas. 
Renginį organizuoja Lietuvos didžiosios kunigaikštienės Birutės karininkų šeimų moterų sąjunga kartu su Lietuvos kariuomene bei ją remiančiomis organizacijomis.
„Bėgimas „In Memoriam“ jau tapo gražia ir prasminga tradicija, kuri sutelkia ne tik mūsų tautiečius, bet ir užsienio piliečius. Mūsų misija – padėti, paremti ir palaikyti karių šeimas, todėl kviečiame prisijungti visus geros valios žmones ir patriotiškai  nusiteikusius asmenis dalyvauti „In Memoriam“ renginyje. Šiais metais netekome 14 Lietuvos kariuomenės karių, dauguma jų buvo šeimų maitintojai, be kurių liko jų nepilnamečiai vaikai. Siekiame, bent maža dalele prisidėti prie šių šeimų gerovės. Visi suprantame, kad mūsų kariai rūpinasi visų Lietuvos šeimų ir jų vaikų saugumu, o mes – Birutietės, siekiame pasirūpinti karių šeimomis ir jų vaikais su visuomenės pagalba“, - teigia LDK Birutės karininkų šeimų moterų sąjungos pirmininkė Aušra Mažonė. 
Kasmet bėgime dalyvauja vis daugiau pilietiškų žmonių, norinčių išreikšti pagarbą mirusiems kariams ir palaikymą jų artimiesiems. Džiugina ir tai, kad bėgimas „In Memoriam“ organizuojamas ne tik Lietuvoje, atskiruose miestuose, skirtingose Lietuvos kariuomenės pajėgose bei daliniuose, tačiau savo iniciatyva prie šio renginio prisijungia ir NATO kariai dislokuoti Lietuvoje bei užsienyje tarnaujantys Lietuvos kariai kartu su geranoriškai nusiteikusiais užsieniečiais. Pernai be pagrindinio renginio Lietuvoje bėgimas organizuotas Ukrainoje, Estijoje, Portugalijoje, Lenkijoje, JAV, Australijoje.
Šiais metais dėl besitęsiančios epidemiologinės situacijos šalyje, saugodami vieni kitų sveikatą, renginį organizuojame nuotoliniu būdu. Visi žmonės Lietuvoje ar užsienyje kviečiami savarankiškai bėgti ar eiti 1, 3, 6 kilometrus, įkelti nuotrauką į socialinius tinklus su grotažyme #InMemoriamKariams bei prisiminti ir pagerbti per anksti išėjusius Lietuvos karius ir  auka paremti jų šeimas. Paaukoti galima skambinant ar siunčiant žinutę trumpuoju numeriu 1484 (auka – 2 eurai), iki spalio 31 d., taip pat pervedant savo auką į LDK Birutės karininkų šeimų moterų sąjungos banko sąskaitą Nr. LT36 7300 0100 0246 9222 (mokėjimo paskirtyje nurodant „Parama kario šeimai“) arba PayPal.me/Birutietes (parama@birutietes.lt). Visos aukos bus skirtos šiais metais mirusių karių šeimoms.
Atsisiųsti
Atsisiųsti
Atsisiųsti
Atsisiųsti
Atsisiųsti
Atsisiųsti
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis