ELTA

A. Armonaitė: „Lietuva Arabų Emyratuose turi dideles galimybes didinti eksportą, pritraukti investicijų aukštųjų technologijų srityje“

2021-10-22
08:53
Pranešimas žiniasklaidai
2021-10-22
Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė kartu su premjere Ingrida Šimonyte ir Lietuvos verslo delegacija  Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE) vietos verslo ir valdžios atstovams pristatys Lietuvos investicinę aplinką ir aptars būdus, kaip aktyvinti glaudesnį abiejų šalių verslo dialogą tiek tradiciniuose, tiek aukštųjų technologijų sektoriuose. Tuo pačiu metu JAE sostinėje lankysis Lietuvos įmonių atstovai, ieškantys kontaktų su Dubajaus verslu.  
„Tiek Lietuva, tiek Jungtiniai Arabų Emyratai savo ateitį sieja su technologine pažanga ir inovacijomis, todėl esame ypač suinteresuoti plėsti bendradarbiavimą gyvybės mokslų, lazerių, biotechnologijų, informacinių ir finansinių technologijų, mokslinių tyrimų srityse. Be to, Lietuva yra ideali vieta investiciniams projektams, o mūsų šalies verslininkai turi išskirtinių pasiūlymų pasauliniais inovacijų lyderiais siekiantiems tapti JAE“, – sako A. Armonaitė.  
Lietuvos gyvybės mokslų įmonės yra pasiruošusios pasiūlyti išskirtinius produktus genetinės medicinos, sveikatos priežiūros produktų gamybos srityse pagal JAE rinkos poreikius.  
A. Armonaitė vizito metu lankysis pasaulinėje parodoje „EXPO 2020“, kur dalyvaus Lietuvos nacionalinės dienos programos renginiuose bei Lietuvos ir JAE verslo forume. Jame pristatys Lietuvos verslo galimybes ir investicinę aplinką. Pasak ministrės, Lietuva šią parodą mato kaip svarbią platformą šalies žinomumui didinti. Šis pusmetį trunkantis renginys suteikia galimybę Lietuvos verslui įsitvirtinti šioje prioritetinėje rinkoje, per kurią Lietuvai atsiveria ir kitos Persijos įlankos bei Šiaurės Afrikos šalys.
Nacionalinio paviljono erdvėse ir verslo forumo metu Lietuva ir jos ekonominis potencialas pristatomi pabrėžiant šalies ir verslo inovatyvumą bei gebėjimą kurti globalius ateities sprendimus. Parodoje ir verslo forume dalyvaus 50 Lietuvos įmonių iš energetikos, mobilumo, IRT, inžinerinės pramonės, gyvybės mokslų, biotechnologijų, lazerių sektorių ir kitų sektorių.
Vizito metu Lietuvos ministrė taip pat skaitys pagrindinį pranešimą 5-ojoje Europos Sąjungos ir Persijos įlankos arabų šalių bendradarbiavimo tarybos valstybių konferencijoje, susitiks su JAE ekonomikos ministru J. E. Abdulla bin Touqʼu Al Marriʼu, investicinio holdingo MBM Group vadovu šeichu H. H. Mohammed Bin Juma Al Maktoum, Korėjos Respublikos prekybos, pramonės ir energetikos ministru Sungwookʼu Moonʼu. Taip pat ministrė lankysis Šardžos inovacijų parke, kuriame įsikūrusioms įmonėms pristatys galimybes investuoti Lietuvos startuoliuose, bei susitiks su JAE lietuvių bendruomene.
Jungtiniai Arabų Emyratai pagal prekybos mastą yra antri didžiausi Lietuvos partneriai Persijos įlankos regione. 2020 m. dvišalė prekybos apyvarta siekė 58 mln. eurų.  Tiesioginės JAE investicijos Lietuvoje siekė 119 mln. eurų.
Daugiau informacijos:
Ryšių su visuomene skyrius
El. p. info@eimin.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis