Lietuvos Respublikos Vyriausybė (PS)

Premjerė: matome galimybių plėsti Lietuvos bendradarbiavimą su JAE

2021-10-23
10:51

Spalio 22 d. Lietuvos paviljoną „Expo 2020“ aplankė ir kartu su Lietuvos premjere Ingrida Šimonyte bei ekonomikos ministre Aušrine Armonaite apžiūrėjo Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) viceprezidentas ir ministras pirmininkas šeichas Mohammedas Bin Rashidas Al Maktoumas.

Ministrė Pirmininkė taip pat  susitiko su užsienio reikalų ir tarptautinio bendradarbiavimo ministru šeichu Abdullah Bin Zayedu Al Nahyanu, valstybės ministre Reem Ebrahim Al Hashimy ir ekonomikos ministru Abdulla Bin Touqu al Marriu.

Susitikimo metu aptarti aktualūs regioninio saugumo klausimai, padėtis Afganistane, JAE santykiai su Izraeliu.

„Daugumai globalių saugumo iššūkių – nuo pandemijos, terorizmo ir karinės agresijos – reikia globalaus bendradarbiavimo, kuris būtų paremtas tarptautine teise“, – sakė I. Šimonytė.

Premjerė aptarė dvišalių santykių stiprinimo perspektyvas, ekonominį ir kultūrinį bendradarbiavimą.

„Matome galimybių plėsti mūsų bendradarbiavimą politinėje, ekonominėje, mokslo, kultūros, turizmo srityse. Neabejoju, kad tiesioginiai skrydžiai tarp Lietuvos ir JAE paskatintų mūsų ekonominių santykių ir Lietuvos eksporto plėtrą“, – sakė Lietuvos premjerė.

Ministrė Pirmininkė pabrėžė ir dvišalių sutarčių svarbą tolesnei santykių plėtrai. Šiuo metu vyksta derybos dėl investicijų skatinimo ir apsaugos, dėl savitarpio pagalbos baudžiamosiose bylose, ekstradicijos ir nuteistųjų asmenų perdavimo.

Susitikimuose taip pat buvo kalbėta apie Minsko režimo organizuojamą hibridinę ataką prieš Lietuvą ir Europos Sąjungą.

Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis