ELTA

Jungtinių Amerikos Valstijų ambasados ir JAV kariuomenės Europoje parama padeda stiprinti Valstybinę priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą

2021-10-27
10:49
PAGD

Spalio  28 d., ketvirtadienį, 11 val., Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (Ežero g. 33, Lazdijuose)  organizuoja renginį žiniasklaidai, kurio  metu bus pristatytas  bendradarbiavimas su Jungtinių Amerikos Valstijų ambasada bei Jungtinių Amerikos Valstijų kariuomenės vadovybės Europoje skirta paramos siunta Lietuvos ugniagesiams gelbėtojams. Bendra šios paramos siuntos vertė, kurioje yra ugniagesių gelbėtojų apranga, įranga bei poilsio patalpų įrengimo reikmenys – daugiau kaip 500 tūkst. JAV dolerių.
Taip pat renginio metu pateiksime informaciją apie Jungtinių Amerikos Valstijų paramos lėšomis remontuojamą  Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 1-osios komandą. Šios rekonstrukcijos darbų vertė –  daugiau kaip pusė milijono JAV dolerių.
Atliekant remontą technikos garaže yra įrengiama ventiliacija, šiltinamas ir naujai uždengiamas stogas, atnaujinama šildymo sistema, įrengiama transporto priemonių plovykla, atnaujinamos grindys, sienos, lubos ir apšvietimas.
Spaudos konferencijoje dalyvaus:
·        Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie VRM direktorius vidaus tarnybos generolas Saulius Greičius;
·         JAV kariuomenės Civilių ir kariškių bendradarbiavimo grupės vadas majoras Michael McAfee;
·        Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie VRM direktoriaus pavaduotojas vidaus tarnybos pulkininkas Giedrius Sakalinskas.
Maloniai kviečiame dalyvauti.
Renginio trukmė – 1 val.
Daugiau informacijos:
Vida Šmigelskienė
Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento
Komunikacijos skyriaus vedėja
Tel. (8 5) 271 6831,
Mob. +370 612 72 520
El. p. vida.smigelskiene@vpgt.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis