ELTA

Alyvuogių aliejaus degustacija – su tauria misija

2021-10-27
14:32

Pranešimas žiniasklaidai
2021 m. spalio 27 d.
Artėjant Pasaulinei diabeto dienai, kuri kasmet švenčiama lapkričio 14 d., Vilniaus LIONS moterų klubas vienija savo jėgas su Vaikų ir jaunimo diabeto klubu DIABITĖ ir pirmo tipo diabetu susirgusiems vaikams ir jaunuoliams dovanos pirmojo sensoriaus komplektus.  
Vaikų ir jaunimo diabeto klubo DIABITĖ pirmininkės Eglės Baradinskienės teigimu, kasmet apie 100 vaikų Lietuvoje suserga nepagydoma autoimunine liga – pirmo tipo cukriniu diabetu. Šia liga sergantys vaikai kasdien iškenčia ne mažiau kaip 12 dūrių į pirštus. „Kova dėl gyvenimo būtų lengvesnė su gliukozės kiekio kraujyje matavimo jutikliais (sensoriais). Jų naudojimas leidžia sumažinti kasdienių dūrių skaičių iki 90 proc. Daugeliui vaikų šie prietaisai neprieinami dėl kainos, ribotos pasiūlos ir nepakankamos valstybės pagalbos“, - sako E. Baradinskienė. Pasak klubo vadovės, viena iš klubo veiklų – „Pirmo sensoriaus“ projektas, kurio tikslas - vaikus ir jaunuolius, naujai diagnozavus pirmo tipo diabetą, nedelsiant, dar stacionare, aprūpinti pirmu sensoriumi. Konsultantai savanoriai ne tik padeda įsegti pirmą jutiklį, bet ir apmoko jaunuolius ir vaikų tėvus naudotis jutikliais, suteikia individualią konsultaciją ligos valdymo klausimais ir būtiną emocinę pagalbą.
Vilniaus LIONS moterų klubas, atliepdamas pirmo tipo cukriniu diabetu sergančių vaikų poreikį,  š.m. lapkričio 8 d. organizuoja paramos renginį – Alyvuogių aliejaus degustaciją. Už renginio bilietus surinktos lėšos bus skirtos pirmojo sensoriaus komplektams įsigyti, kurie bus padovanoti pirmo tipo diabetu susirgusiems vaikams bei jaunuoliams.
„Mintis organizuoti Alyvuogių aliejaus degustaciją ją siejant su tauria misija pasirinkta neatsitiktinai – renginį ves ir savo žiniomis neatlygintinai dalinsis Vilniaus LIONS moterų klubo narė ir vienintelė Lietuvoje alyvuogių aliejaus someljė Liana Davletšina“, - sako ilgametė Vilniaus LIONS moterų klubo narė ir šio renginio organizatorė Vaidutė Stundžaitė-Bružienė.  
V. Stundžaitės-Bružienės teigimu, Vilniaus LIONS moterų klubas, kaip tarptautinės LIONS klubų asociacijos – didžiausios visuomeninės klubinės organizacijos pasaulyje, dalis, savo veikloje siekia būti altruistinės pagalbos pavyzdžiu bendruomenei. „Mūsų klubas daugiau kaip dešimt metų nuosekliai įgyvendina įvairius paramos projektus, tačiau iniciatyvos, skirtos padėti vaikams, labiausiai įprasmina mūsų, suaugusiųjų, misiją“, - sako V. Stundžaitė-Bružienė.  
Renginys „Alyvuogių aliejaus degustacija – su tauria misija“ vyks 2021 m. lapkričio 8 d., 18:30 val.,  viešbutyje „Hilton Garden Inn Vilnius City Centre“, Gedimino pr. 44B, Vilnius.
Registracija į renginį ir bilietai: https://bit.ly/3DcgfBe
Daugiau informacijos dėl renginio: Vaidutė Stundžaitė-Bružienė, tel.: +370 686 09 357, el. p.: v.bruz.lionsclubs@gmail.com
-------------------------------------
Vilniaus LIONS moterų klubas inauguruotas 2011 m. gegužės 7 d., veiklą vykdo nuo 2009 m. lapkričio mėn. Klubo šūkis "Kuo daugiau duodame, tuo daugiau gauname" nusako pagrindinę šios organizacijos misiją. Nuolat remia Nemenčinėje veikiančią VšĮ „Vaikų ir paauglių socialinis centras“, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centrą, puošia Vilniaus universiteto Santariškių klinikų aplinką želdiniais, bendradarbiauja su Lietuvos paralimpiniu komitetu, teikia pagalbą Lietuvos sutrikusios klausos vaikų ikimokyklinio ugdymo centrui, VšĮ Lietuvos katalikių moterų sąjungos vaikų ir jaunimo paramos centrui, daug metų buvo tarptautinės Kalėdų labdaros mugės strateginiu partneriu.
Vaikų ir jaunimo diabeto klubas DIABITĖ savo veiklą vykdo jau daugiau nei 25-erius metus. Klubo nariai yra 1 tipo cukriniu diabetu sergantys vaikai ir jų šeimos iš visos Lietuvos. Klubo savanoriai teikia savitarpio pagalbą naujai 1 tipo cukriniu diabetu susirgusiems ir jų šeimų nariams, teikia reikalingą informaciją ligai kontroliuoti, rengia mokymus, skirtus supažindinti su naujomis bei pažangiomis kontrolės priemonėmis ir metodais, gerinti ligos valdymo įgūdžius, pasidalinti patirtimi, remia 1 tipo cukriniu diabetu sergančius vaikus, kurių šeimos neišgali įsigyti pakankamai diabeto kontrolės priemonių.
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis