ELTA

„Maxima“ parduotuvėse pirkėjams kaukės bus išduodamos nemokamai

2021-11-12
14:16
Maxima
Kaukės
Informacija žiniasklaidai
2021 m. lapkričio 12 d.
Nuo lapkričio 15 d. įsigaliojant reikalavimui prekybos vietose dėvėti tik medicinines kaukes ar respiratorius, lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ atėjusiems apsipirkti nemokamai suteiks vienkartinę medicininę veido kaukę.
 „Šiuo metu mūsų prioritetas – darbuotojų ir pirkėjų saugumo užtikrinimas. Dėl to vadovaudamiesi Vyriausybės reikalavimu nuo lapkričio 15 d. į visas „Maxima” parduotuves klientai galės užeiti tik su respiratoriais arba vienkartinėmis medicininėmis kaukėmis. Tokių neturintiems, pastarąją išskirsime nemokamai“, – sako „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.
Kaukės pirkėjams paprašius bus išduodamos informacijos kasose, taip pat jas galima bus gauti pas darbuotojus, kurie reguliuoja srautus, tikrina galimybių pasus. Mažesnėse parduotuvėse, kuriose informacijos kasų nėra, kaukės bus dalijamos vienoje iš įprastų kasų.
Apsipirkimo metu prašome būti sąmoningais: teisingai dėvėti kaukes, laikytis saugaus atstumo, dezinfekuoti rankas bei į parduotuves stengtis eiti kaip galime rečiau.
„Rekomenduojame apsilankymus parduotuvėse planuotis iš anksto, pasiruošti reikiamų prekių sąrašą, apsipirkti ilgesniam laikui ir stengtis parduotuvėje nebūti ilgiau, nei būtina. Be to, į parduotuves patariama atvykti apsipirkti vieniems – be šeimos narių ar draugų“, – teigia E. Dapkienė.
„Maxima“ parduotuvėse šiuo metu laikomasi sugriežtintų higienos reikalavimų: reguliariai dezinfekuojami vežimėliai ir krepšeliai bei kiti įvairūs paviršiai, parduotuvių vėdinimui yra padidinta šviežio oro cirkuliacija.
Didelis dėmesys yra skiriamas ne tik klientų, bet ir darbuotojų saugumui užtikrinti. Visi prekybos tinklo darbuotojai yra aprūpinti būtinosiomis apsaugos priemonėmis – medicininėmis kaukėmis, pirštinėmis, dezinfekciniais rankų skysčiais. Kasdien darbuotojams yra matuojama temperatūra, jeigu darbuotojai jaučiasi prastai ar turi peršalimo bei gripo simptomų, jų prašoma likti namuose. Taip pat visiems COVID-19 infekcija susirgusiems darbuotojams, kurie gydosi ligoninėje, bendrovė savo lėšomis moka pašalpas.
Apie prekybos tinklą „Maxima“
Tradicinės lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ stiprybės – mažos kainos ir platus, ypač lietuviškų prekių, pasirinkimas. Tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“ yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausia darbo vietų kūrėja šalyje. Šiuo metu Lietuvoje veikia daugiau nei pustrečio šimto „Maximos“ parduotuvių, kuriose dirba apie 13 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 400 tūkst. klientų.
Daugiau informacijos
Ernesta Dapkienė
„Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė
Mob. +370 611 43548
El. paštas ernesta.dapkiene@maxima.lt
Atsisiųsti
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis