ELTA

Socialdemokratai rengia diskusiją apie LGBT teises „Su(si)tarimo link. Kada pripažinsime LGBT asmenų lygiateisiškumą?“

2021-11-16
15:16
2021-11-16
Pranešimas žiniasklaidai

Opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP), netylant ginčams dėl partnerystės įstatymo, trečiadienį rengia diskusiją apie LGBT asmenų padėtį Lietuvoje.
Apie tai, kodėl dalis mūsų piliečių visuomenės vis dar atstumiami, diskusijoje „Su(si)tarimo link. Kada pripažinsime LGBT asmenų lygiateisiškumą“, kalbėsime su:
Pokalbį moderuos Vytauto Didžiojo universiteto lektorius Algirdas Davidavičius.
Nuolatinė baimė, kad tik kas nors nesužinotų, užsisklendimas savyje, grasinimai, dažnai lydimi psichologinio ir fizinio smurto – su tokia realybe, diskusijos rengėjų nuomone, Lietuvoje vis dar susiduria LGBTQ+ asmenys.
Nors PSO dar 1990 m. išbraukė homoseksualumą iš tarptautinio ligų klasifikatoriaus ir pripažino, kad tai nėra liga, dalis žmonių iki šiol tvirtina priešingai – panašu, lig šiol yra veikiami prietarų, mitų ir klaidingų interpretacijų.
Vis tik net ir tokioje priešiškoje atmosferoje atsiranda visuomeninių iniciatyvų, pasisakančių už marginalizuojamų bendruomenių lygiateisiškumą. Viena jų – „Mamos už LGBTQ+ vaikus“. Taigi, padėtis po truputį keičiasi. Tačiau pasipriešinimas, prie kurio nemažai prisideda ir žinomi viešieji asmenys – irgi stiprus.
Neapsiribojant politiniais sprendimais – ką dar galime padaryti, jog LGBTQ+ žmonės jaustųsi saugiai ir galėtų būti savimi? Kodėl mūsų visuomenėje vis dar gajūs prietarai, ne tik demonizuojantys, bet ir skatinantys smurtą prieš tam tikras grupes?
Į šiuos ir kitus klausimus bandysime atsakyti Socialdemokratų partijos organizuojamoje diskusijoje.
KUR: nuotoliniu būdu, Socialdemokratų partijos Facebook paskyroje: https://www.facebook.com/socdemai 
KADA: lapkričio 17 d., trečiadienį, 13 val.
Žurnalistai, norintys užduoti klausimus diskusijos dalyviams, prie pokalbio prisijungti galės per Zoom programą. Prisijungimų teirautis žemiau nurodytais kontaktais.
Daugiau informacijos:
LSDP komunikacijos skyriaus specialistas
Lukas Vaigauskas
Tel. nr.: +37061534960
El. p.: lukas@lsdp.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis