ELTA

Ministras G. Landsbergis su vizitu lankysis JAV

2021-11-21
12:27
Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija
Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas
J. Tumo-Vaižganto g. 2, LT-01511 Vilnius
      
2021-11-21
Pranešimas žiniasklaidai
Lapkričio 23 -25 dienomis užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis lankysis Vašingtone, Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV).
Siekiant sudaryti kuo palankesnes sąlygas dvišalės prekybos plėtrai ir tiekimo grandinių diversifikavimui, vizito metu numatoma finalizuoti susitarimą su JAV eksporto kreditų agentūra Eksporto-Importo Banku (angl. Export-Import Bank of the United States − EXIM). Bendradarbiavimas su JAV Eksporto−Importo Banku suteiks galimybę verslui pasinaudoti Banko teikiamomis vidutinės ir ilgalaikės trukmės garantijomis ar tiesioginėmis paskolomis, kurių suma gali siekti iki 600 mln. JAV dolerių.

Vašingtone ministras dalyvaus pirmajame Lietuvos−JAV strateginio dialogo Indijos−Ramiojo vandenynų klausimais susitikime. Konsultacijų metu bus aptariamos dvišalio bendradarbiavimo perspektyvos ir ryšių plėtra su partneriais Indijos ir Ramiojo vandenyno regione.

Vizito metu ministras G. Landsbergis taip pat susitiks su JAV Valstybės sekretoriaus pavaduotoju ekonomikos, energetikos ir verslo klausimais Jose W. Fernandezu, su kurio aptars galimybes plėsti ir gilinti abipusiai naudingus ekonominius ryšius, ypač atveriant JAV rinką lietuviškoms prekėms ir vystant bendrus investicinius projektus lazerių, puslaidininkių, biotechnologijų, atsinaujinančios energetikos sektoriuose.

URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas
Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534
Facebook | Twitter | Flickr | Youtube |Linkedin
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis