ELTA

Seimo Pirmininko pavaduotoja, TS-LKD frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė reiškia nuoširdžią užuojautą dėl partizano Juozo Jakavonio-Tigro mirties

2021-11-23
15:44
2021 m. lapkričio 23 d. pranešimas žiniasklaidai (daugiau naujienų)

„Lietuvos kariuomenės dieną mus pasiekė labai liūdna žinia. Netekome tikro kario, partizano, ryšininko Juozo Jakavonio-Tigro. Partizanas Tigras tapo vienu iš Lietuvos Laisvės kovų simboliu, drauge su bendražygiais apdovanotas ne vienu garbingu apdovanojimu, vienas jų – Laisvės premija. Mylėjome ir gerbėme jį ne vien už kovą dėl Lietuvos laisvės, bet ir už tai, kad jo sodyboje, partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago vadavietėje buvo laukiamas kiekvienas. Jo pasakojimai ir liudijimai daugybei įvairių žmonių iš Lietuvos ir užsienio atvėrė akis apie mūsų istorinę patirtį, sustiprino pasitikėjimą Valstybe.
Partizanas Tigras buvo tvirtos dvasios ir įsitikinimų žmogus, turėjo puikią atmintį, buvo dėmesingas, atviras ir nelaikęs pykčio net ant tų, kurie jį skriaudė. Sugebėjo tausoti ir puoselėti istoriją, akcentuodamas svarbiausius dalykus, tai darė ne primesdamas savo patyrimus, bet nuoširdžiai jais dalindamasis ir tuo patraukęs daugelio žmonių, ypač jaunų, dėmesį. Niekada nepamiršime: mylėjome ir mylėsime. Ačiū Jums, brangus kary! Tęsime Jūsų darbus. Užuojauta šeimai“, – sakoma R. Morkūnaitės-Mikulėnienės užuojautoje.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) viešieji ryšiai
Tel. (8 5) 239 6362
El. p. tsfrakcija@lrs.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis