ELTA

Ministras G. Landsbergis Vašingtone su JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoja W. R. Sherman aptarė globalius ir regiono saugumo iššūkius

2021-11-24
18:24
Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija
Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas
J. Tumo-Vaižganto g. 2, LT-01511 Vilnius
2021-11-24
Pranešimas žiniasklaidai
Lapkričio 24 dieną užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis Vašingtone susitiko su Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) Valstybės sekretoriaus pavaduotoja Wendy Ruth Sherman. Pokalbio metu buvo aptarti susirūpinimą keliantys saugumo iššūkiai regione, Rusijos agresyvus elgesys kaimynystėje, situacija prie sienos su Baltarusija, taip pat kiti strateginės partnerystės bei tolesnio bendradarbiavimo klausimai.
„Saugumo situacija regione išlieka trapi. Įtampą keliantis Rusijos kariuomenės telkimas prie Ukrainos sienų, tebesitęsianti Baltarusijos hibridinė ataka prieš Europos Sąjungą kaip niekad reikalauja transatlantinių partnerių veiksmų koordinacijos ir susitelkimo“, – sakė ministras G. Landsbergis.
Susitikimo metu ministras G. Landsbergis dėkojo už JAV paramą ir glaudų bendradarbiavimą, sprendžiant šiuos iššūkius, bei užtikrinant Baltijos regiono šalių saugumą, dvišalės partnerystės stiprinimą Indijos-Ramiojo vandenynų regione ir bendradarbiavimą demokratijų stiprinimo klausimais, įskaitant paramą žmogaus teisių ir pilietinės visuomenės gynėjams autokratinėse šalyse.
URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas
Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534
Facebook | Twitter | Flickr | Youtube |Linkedin
 
 
Atsisiųsti
Atsisiųsti
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis